slideshow 1

Újdonság: emberallergia

Az allergia számos változatát ismerjük, most mégis fény derült egy olyan dologra, amit eddig nem is sejtettünk: nem csak az állatok lehetnek érzékenyek az emberre. Viszketés, kiütések, rosszullét, sikítás- a komoly tünetek mögött egy mindennapi betegség áll: az ember-allergia! - tudtuk meg az életforma.hu internetes portálról.

Az ellenszenv súlyosabb formája, az ember-allergia. Ha valaki nem szimpatikus nekünk, jobb, ha vigyázunk, mert akár még betegséget is kaphatunk. Persze, ez nem mindenkinél egyértelmûen behatárolható, hiszen míg a többi allergiának körülhatárolható tünete van, addig itt a jelek szubjektívek.

Lelki világunkra tett hatás következményeként valóban kialakulhatnak fizikai tünetek, és ha valaki úgy vélekedik a másikról, hogy: „kiütést kapok tõle”, akkor valóban elkezdhet viszketni a bõre. Tapasztalatok alapján, ha valaki elsõ benyomásra antipatikus, késõbb sem lesz rokonszenves. Sõt, kialakulhat ember-allergia úgy is, hogy valakit elkezdünk jobban megismerni, s kiderül, az illetõ jó színész lehetne, mert megismerkedéskor másnak mutatta magát, mint amilyen valójában.

Az egyetlen gyógymód, ha messze ívben elkerüljük az illetõt. Az viszont biztos, hogy a „Herótom van tõle!” így már egészen más jelentést kaphat.

-kn-

 


 

2016, Nyiregyhaza