Bevezetés
Napjainkban egyre többet hallani arról, hogy a környezetvédelem nem csupán a Földre, hanem a tágabb környezetre, a Naprendszere, sőt, a Világegyetemre is ugyanúgy vonatkozik. Szerintem ez a hipotézis teljesen helytálló, aktuális és újszerű, teljes mértékben egyet értek vele, ám sajnos ezzel sokan nem így vannak. Pedig ha csak egy kicsit is beleásnák magunkat ebbe a témába, garantáltan megváltozna a véleményük. A dolgozatom segítségével szeretném bemutatni a problémákat és megoldásokat. Remélem sikerül néhány ember véleményét és gondolkodását pozitív irányban megváltoztatnom. Gyerekét és szülőét is, mert a szülő "szereti ugyan gyermekét, de nem törődik azzal, hogy milyen állapotban hagyja a világot örökül a következő nemzedéknek". (László Ervin)

Mielőtt belekezdenék a problémák tényleges bemutatásába, szeretnék három tényt közölni, amelyek a Naprendszer szennyeződését igazolják:
    - A műholdas expedíciók során, amelyek az idegen égitestek megismerése végett hagyták el a Földet, sok szemetet hagytunk például a Holdon, a Vénuszon, a Marson vagy éppen a Jupiter légkörében (ezek a leszálló egységek voltak).
    - A Holdexpedíció során a Hold igen ritka, mindössze néhány tonna súlyú légkörét a rakéták hajtóanyagai annyira megváltoztatták, hogy már soha nem fogjuk megtudni, milyen is volt az eredeti légkör.
    - Több millió mesterséges törmelék kering a Föld körül, és számuk egyre nő, és akkor még nem is beszéltünk a nagyobb darabokról, amelyeket a használaton kívüli műholdak alkotnak.

A legutóbbi példa nem is olyan távoli vidék szennyezését mutatja be. EZ A MI BÖLCSŐNK, A FÖLD!!! Ha sürgősen nem változtatunk a gondolkodásmódunkon, az egyelőre csak (?!) égető problémából hatalmas KOZMIKUS PROBLÉMA LESZ. Miért a gondolkodásmódunkon kell változtatni? Erre Einstein adja meg a választ, amely a következő: "Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolatmenettel, amely azt létrehozta." És még valamit ehhez hozzáfűznék. Napjainkban - főleg a fiatalok, köztük én is - rengeteget foglalkoznak a földönkívüliekkel. Arra azonban szerintem egyikőjük sem gondol, hogy ha esetleg  léteznek, és meg is látogatnak bennünket,
NE TÉVESSZÉK ÖSSZE A FÖLDET A SZATURNUSSZAL!