Biológia BSc

Biológia BSc anyaga:

Céljaink

• profi biológusok képzése
• gyakorlatorientált megközelítés
• hallgató-centrikus oktatás
• korszerű ismeretek nyújtása
 

Oktatási háttér

• egyedülállóan modern laboratóriumok és műszerpark
• minősített, nemzetközileg is elismert  oktatói gárda
• jól felszerelt tantermek
 
Mit kell teljesítened?
 
3 év
6 hetes szakmai gyakorlat
szakdolgozat elkészítése, megvédése
középfokú nyelvvizsga
 

Bioanalitikus szakirány

A bioanalitikus szakirányt elvégző hallgató-ként  olyan szakemberré válsz, aki képes a legkülönfélébb mikrobiológiai, orvosi, genetikai, egészségügyi, élelmiszeripari és minőség ellenőrző laboratóriumok vizsgálati feladatainak ellátására. Képes leszel önálló laborfeladatok tervezésére és végrehajtására.

                            

Elhelyezkedhetsz:

Egészségügyi, élelmiszeripari, növényvédelmi, gyógyszeripari, környezetvédelmi és minőség ellenőrző laborokban.

 

Ökológus-operátor szakirány

Az ökológus szakirányt elvégző hallgatóként olyan szakemberré válsz, aki képes az ökológia, a hidrobiológia, a természetvédelem és a mikrobiális ökológia területein terepi és laboratóriumi felméréseket és kísérleti munkákat önállóan megtervezni, elvégezni és kiértékelni.

   

Elhelyezkedhetsz:

Nemzeti parkokban, természetvédelemi szervezeteknél, környezetvédelmi és vízügyi laborokban, kutatási, kezelési, és szolgáltatási feladatokat ellátó önkormányzati és civil szervezeteknél. 

 

Ösztöndíjak, tehetséggondozás

A szorgalmas, fejlődni vágyó hallgatókat szolgálják a demonstrátori ösztöndíjak.
Jó eséllyel vehetsz részt tudományos diákköri konferencián (TDK), továbbá lehetőséged van bekapcsolódni az intézetünkben folyó tudományos munkába. Eséllyel pályázhatsz nemzetközi ösztöndíjakra  és külföldi tanulmányok folytatására is
 
.

                                                        

Szakmai gyakorlóhelyeink:

MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézete Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft., Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Techno-Víz Kft., Coloplast Hungary Kft., Napkori Erdőgazdák Zrt. (Harangodi Erdészeti Erdei Iskola), Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Köz-alapítvány, Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt., Felső-Tisza Alapítvány, E-misszió Egyesület, Unilever Magyarország Kft (Nyíbátor), ANALAB Kft. (Debrecen), SGS Hungária Kft., DE Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma

shadow