Környezetvédelmi Világnap

shadow

A víz világnapja 2021

A Környezettudományi Intézet szervezésében, a víz világnapja alkalmából megerendezésre kerülő konferencián várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!

Az előadóülés időpontja: 2021. március 24. 14.00 

Csatlakozás a következő linken keresztül lehetséges: 

A megbeszéléshez való csatlakozáshoz kattintson ide

 
shadow

Professzori kinevezés!

Professzori kinevezés!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy örömünkre a köztársasági elnök 103/2021. (III.3.) KE határozatában Dr. Szabó Sándor kollégánkat 2021. március 1. napjával egyetemi tanárrá nevezte ki.

shadow
shadow

 

Immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Magyar Tudomány Ünnepét a Nyíregyházi Egyetemen. Dr. Kovács Zoltán, az egyetem általános rektorhelyettese a rendezvényen elmondta, az idei ünnep eltér a korábbiaktól, hiszen a koronavírus-járvány miatt szűkebb körben tartották meg, ugyanakkor ez az egyetem első olyan tudománynapi konferenciája, melyet élőben ...
szon.hu

shadow
A programot vezeti: Dr. Hörcsik Zsolt főiskolai docens Az előadások címei és sorrendje: Dr. János István A Tiszántúl demográfiai képe a 10-13. században Koleszár Gergő Limitáló tényezők a szubmerz és emerz hínárnövények versenyében Dr. Fekete István Hogyan változik szárazabb éghajlat hatására a közép-európai ...
www.youtube.com
shadow
shadow

KÖZÖS JÖVŐNK

Kárpát-medencei környezetvédelmi verseny Mezőörs!

A Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány és a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ környezetvédelmi versenyt hirdet Kárpát-medencei fiatalok számára három korosztályban. A Közös Jövőnk Környezetvédelmi versenyt 2002-ben hoztuk létre azzal a szándékkal, hogy egy akkor még a közoktatásban kevésbé megjelent témát, a környezetvédelmet közelebb hozzuk a fiataokhoz. Kezdetben körzeti versenyként a környék iskoláit, diákjait igyekeztük megszólítani. Később már inkább megyei, majd 2014-től országos versenyként hirdettük meg a közben rangos eseményként emlegetett megmérettetést. A jelenlegi kiírásban a versenyt kiterjesztettük az egész Kárpát-medencére és három korosztályra, azaz ebben a tanévben már az általános iskolások mellet a középiskolások és a felsőfokú képzésen részt vevők jelentkezését is várjuk. Még egy fontos változás történt: ettől a tanévtől átálltunk a digitális versenyzésre, ezzel is mérsékelve környezetre gyakorolt káros hatást. A verseny kijelölt témaköreiben igyekszünk a klímaváltozás tématerületének minél szélesebb spektrumát felölni, több oldalról közelíteni, ezzel is innovatív, problémamegoldó gondolkodásra ösztönözni a versenyzőket. A verseny fordulói során igyekszünk a versenyzőket minél izgalmasabb és élményszerűbb módon bevonni a klímaváltozás erdejébe, hogy az ottani tapasztalatokkal felvértezve, képviselhessék megváltozott gondolataikat, véleményüket a kortársak felé. A verseny fővédnöke:

Dr. Áder János, Köztársasági Elnök

A verseny bemutatkozó videója megtekinthető az 

alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=O2IhJT5JTRg&feature=emb_title

A teljes meghívó szövege:

shadow

Intézetünk friss kutatási eredménye

Új kutatási eredmény!

Intézetünk legfrissebb tudományos eredménye inváziós hínárnövények szétterjedésének ökofiziológiai háttér-folyamatait tárja fel. A megjelent kutatási eredményt  a Wageningen University,  a Debreceni Egyetem és az Ökológiai Kutatóközpont együttműködésével hoztuk fedél alá.

Bővebb infó itt:  https://www.frontiersin.org/ar…/10.3389/fpls.2019.01747/full

 

 

 

 

 

 

 

shadow

Dr. Szabó Sándor előadása a könyvtárban

Szabó Sándor előadása a Könyvtári Teadélután rendezvénysorozat keretében!

Dr. habil. Szabó Sándor, a Jóga a mindennapi életben rendszer oktatója nyilvános előadást tartott a jógagyakorlatok anatómiai és élettani hat
ásairól. Az ismeretterjesztő előadás az utóbbi negyedévszázad legmodernebb kutatási eredményeit tekintette át a témával kapcsolatban.
 
 
shadow