slideshow 1

Sikeres volt az idei „ÚNKP”

2018. május 23-án került sor a 2017/2018-as ÚJ Nemzeti Kiválóság Program zárókonferenciájára a Nyíregyházi Egyetemen.

 

A kormány által a nemzeti felsőoktatási kiválóságok támogatására alapított és költségvetési forrásból finanszírozott program keretén belül ebben a tanévben  most először 10 nappali tagozatos hallgató részesült vissza nem térítendő  anyagi támogatásban az intézményben, melyet teljes egészében a kutatásaik megvalósítására, ismereteik bővítésére fordíthattak az ösztöndíjasok.

 

A Nyíregyházi Egyetem koordinálásával megvalósult éves ösztöndíjprogram lehetővé tette a különböző területeken folytatott kutatási tervekben vállalt célkitűzések megvalósítását, egyben a fiatal tehetségek tudományos és művészeti pályán való elindulását, pályán tartását. A program zárásaként az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósult ÚNKP konferencián az ösztöndíjasok színvonalas előadások keretében ismertették a pályázatukban vállalt feladatok megvalósítását, és az elért kutatási eredményeiket.

 

„Az Új Nemzeti Kiválóság Program a kutatói, alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a nemzeti tudományos kutatásokat és az innovációt.” – idézték az esemény szervezői a pályázati kiírást, majd hozzátették: „a pályázat megvalósítása tekintetében a Nyíregyházi Egyetem hallgatói és oktató számára is, illetve a született kutatások, tanulmányok tartalmát tekintve is sikeresnek, eredményesnek mondható a 2017/2018-as tanév.”

 

 

 

A Nyíregyházi Egyetemről az alábbi hallgatók, az alábbi tanulmányaikkal vettek részt a pályázatban: Lócska Orsolya, matematikatanár és rajz- és vizuáliskultúratanár osztatlan tanárképzés szakos hallgató, kutatási témája: Matematika a médiában, média a matematika-tanulásban. Rimán Barbara, ének-zene tanár, népzene- és népikultúra-tanár osztatlan tanárképzés szakos hallgató, kutatási témája: A népmese mint a népi furulya órák kerete. Balogh Orsolya, magyartanár, rajz- és vizuális kultúra tanár osztatlan tanárképzés szakos hallgató, kutatási témája: Szcenográfia: Színháztechnikai felső-gépészet, függönyrendek, kulisszák, takaróelemek. Bardi Boglárka, tanító alapképzés szakos hallgató, kutatási témája: A kora gyermekkori fejlődést támogató programok Magyarországon. Gál Enikő, ének-zene-történelem mesterképzés szakos hallgató, kutatási témája: A női zeneszerzők hiánya a magyar ének-zeneoktatásban. Hajdu Alexandandra, tanító alapképzés szakos hallgató, kutatási témája: A Buji Általános Iskola története. Zavanyi Györgyi, biológia tanár (egészségtan)-kémiatanár osztatlan tanárképzés szakos hallgató, kutatási témája: Vízi makrofitonok gadolínium-kontrasztanyag mobilizációja laboratóriumi és terepi körülmények között. Krasznai Brigitta Melinda, földrajztanár, biológiatanár (egészségtan) osztatlan tanárképzés szakos hallgató, kutatási témája: Relatív telomerhosszúság meghatározása partifecskékkel qPCR módszerrel. Cseszlai Róbert Gergő, gazdálkodás és menedzsment alapképzés szakos hallgató, kutatási témája: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalatok versenyképességének elemzése. Borsodi István, vizuális és környezetkultúra tanár-inkluzív nevelés tanára mesterképzés szakos hallgató, kutatási témája: A Hét Főbűn.

 


 

2016, Nyiregyhaza