slideshow 1

 

Torna Diákolimpia Megyei Döntő az Eötvös Gyakorlóiskolában

A közelmúltban bonyolították le az I-IV. korcsoportos torna diákolimpia megyei döntőjét a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A megyei döntő helyszínére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület megkeresésére és felkérése után esett a választás, mint olyan intézményre, ahol a nagy hagyományokkal és komoly eredményekkel rendelkező tornasport színvonalas infrastruktúrával és felkészült szakembergárdával párosul.

A rendezők és szervezők a verseny céljaként a megyei bajnoki címek eldöntése mellett a tornának, mint alapsportágnak a népszerűsítését, utánpótlás bázisának szélesítését, a versenyben a felkészültségüket, erejüket és tehetségüket összemérő iskolák közötti kapcsolatok építését, a fiatal tornászok és edzőik közötti sportbarátságok kialakítását és elmélyítését, az együttműködést és természetesen a fair play szellemiségének érvényre juttatását tűzték ki.

 

   

A torna diákolimpián észt vevő iskolák voltak: az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (Nyíregyháza), a református Óvoda, Általános iskola és Gimnázium (Kisvárda), a Móra Ferenc Általános Iskola (Nyíregyháza), a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskola (Nyíregyháza), a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Nyíregyháza), a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános iskola, Kollégium és Óvoda (Kisvárda) és a Vári Emil Társulás Általános Iskola (Kisvárda).

 

A színvonalas versenyen sok szép eredményt értek el az ifjú tornász tehetségek, melyek közül a szervező és lebonyolító házigazdák az alábbi helyezésekkel büszkélkedhettek:

Leány II .korcsoport „A” kategória csapat: 1.hely. Egyéni - 1. Sallai Réka, 2. Battyányi Zsuzsa, 3. Gál Panna.

Fiú I. korcsoport „B” kategória „A” csapat: 1. hely, „B” csapat 2. hely. Egyéni: 1. Bora Máté, 2. Yaacov Tomer, 3. Szűcs Áron, Gurály Zalán.

Fiú II. korcsoport „ B” kategória csapat: 3. hely. Egyéni: 2. Pápa Kornél.

Fiú III-IV. korcsoport „B” kategória csapat: 1. hely. Egyéni - 1. Vadas Vince, 2. Molnár levente, 3. Magyar Zsombor.

 

 

Duna Judit Ágnes és Nagy József szervezők, fotók: Drótos István

 


 

2016, Nyiregyhaza