Külkapcsolatok, együttműködés

 Külkapcsolatunk (Erasmus)

 

A kiváló előmenetelű, tehetséges nyelveket beszélő hallgatók és kutató kollégák számára az ERASMUS program keretén belül lehetőséget biztosítunk külföldi tanulmányutakon való részvételre. Az elmúlt 5 évben 15 hallgatónk teljesített egy-egy félévet az Európai Unió különböző országainak felsőoktatási intézményeiben (Portugália – Braganca; Viana do Castelo; Finnország – Kaajani; Németország – Freiburg,  Litvánia – Silauliai; Svédország – Gavle; Spanyolország – Madrid) A felsorolt városok oktatási intézményeinek hallgatói rendszeresen töltenek el egy-egy szemesztert a Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetének testnevelés szakán.

Tanáraink is aktívan részt vesznek ebben a munkában. Az utóbbi években 10 kolléga vett részt az ERASMUS program keretében különféle továbbképzéseken oktatóként.

 

 Partner Intézmények, amelyekkel a Testnevelés és Sporttudományi Intézetnek élő szerződései vannak:

-Universidad Complutense De Madrid

-Campus de Santa Apollonia, Apartado 1135

5301-856 Braganca - Portugal

-Siaulia Uniresity LT SIAULIA 01

-Högskolan I gavle/University of Gavle

-Pedagogische Hochschule Freiburg University of Education

-Instituto Politecnico de Viana do Castelo - Portugal

-Kajaanin ammattikoreakoulu SF Kajaanios Finland

 

 

 

Együttműködési megállapodás:

 

1)   Magyar Olimpiai Bizottság és a Nyíregyházi Főiskola együttműködése az Olimpiai életút program keretében. Az olimpiai kerettagok és „olimpiai reménységek” felsőfokú tanulmányainak elősegítése főiskolánkon.

2) Magyar Kézilabda Szövetség és a Nyíregyházi Főiskola  Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium között.

Együtt kívánunk működni a magyar kézilabda sport szervezettségének és szakmai színvonalának fejlesztése, működésük, programjaik kölcsönös segítése, eredményeik népszerűsítése.

 

 

 

 

shadow