Ez az oldal megszűnésre kerül

Ez az oldal megszűnésre kerül, az új oldal a

https://testneveles.nye.hu/hu

linken érhető el.

shadow

ugyintezes.tsi@nye.hu

shadow

Mikuláscsomagok a kórházi gyerekeknek

Hangulatos jótékonysági rendezvényen sportolhattak, akik 2021.

shadow

Fiatal Sporttudósok

A Fiatal Sporttudósok IX. Országos Kongresszusán ismét remekeltek a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének Hallgatói.
Kozma Bettina a Szocializációs színterek harca a különböző képzési szinteken tanuló pedagógushallgatók egészségmagatartásában, míg Majoros Regina Az időskorúak és szépkorúak mozgáskultúrája, az egészséges idősödés címmel tartotta meg előadását. 
Témavezetőik: Moravecz Marianna, és Dr. Vajda Ildikó, aki a Tudományos Bizottság tagjaként üléselnöki feladatokat is ellátott.
 
Szívből gratulálunk a Hallgatóknak és Témavezetőiknek!
További munkájukhoz jó egészséget, és sok sikert kívánunk!
 
 
 
 
 
shadow

V. Mikulás Kézilabda Kupa

2021. december 2-án került megrendezésre az V. Mikulás Kézilabda Kupa osztatlan testnevelő tanár szakos hallgatók részvételével. 
 
A következő eredmények születtek:
I. hely: MKB Szeszprém
II hely: Trippelő Törpök
shadow

Újabb hallgatói siker

Baraksó Eszter II. éves sport- és rekreációszervezés alapképzési szakos hallgató nyerte meg a Decathlon Jump Szezonális sportáruház megtervezésére kiírt tanulmányi pályázatát

(https://sites.google.com/decathlon.com/decathlon-jump/f%C5%91oldal).

Az elért teljesítményhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 
shadow

MEFS díjazott

Veress Gyula testnevelő tanár 2021. április 12-én MEFS Csik Ferenc Ezüstplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat kapott, melyet 2021. november 25-én a Testnevelési Egyetemen megrendezett MEFS Díjátadó Gálán adtak át.
 
A kitüntetéshez gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 
shadow

Hallgatói siker a MEFOB-on!

Szabó Máté III. éves sport- és rekreációszervezés alapképzési szakos hallgató az Egerben megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Birkózó Bajnokságon, szabadfogás, 97 kg kategóriában II. helyezést ért el.
 
Az eredményhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 
shadow

Meghívó jótékonysági sportprogramra

A Nyíregyházi Egyetem Sport Albizottsága, valamint a Testnevelés és Sporttudományi Intézet közös szervezésében kerül megrendezésre a Mikulás napi JÓTÉKONYSÁGI SPORTPROGRAM az egyetemi polgárok és a városi lakosok bevonásával. Sportoljunk egy középiskolással és támogassuk együtt a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztályát!

Tervezett program:
16.00 Megnyitó – intézetigazgató Dr. Vajda Ildikó
16.10 Rektori köszöntő Vassné dr. Figula Erika- a Nyíregyházi Egyetem jelene, és jövője
16.20 Kancellári köszöntő Halkóné dr. Rudolf Éva
16.30 MediBall bemutató - Szilágyi István
17.00 Alakreform edzés- Rubint Réka

Belépési feltételek:
A részvétel ingyenes. Belépőjegy helyett hozhatsz magaddal egy KÖZÉPISKOLÁST vagy a beteg gyermekek ünnepét szebbé varázsoló MIKULÁS CSOMAGOT / " cipősdoboz ajándékot", mely a kórházban 2021. december 11-én megtartásra kerülő Karácsonyi ünnepség keretében kerül átadásra.

A BELÉPÉSHEZ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ÉS ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES.

Regisztráció: Varga Levente +3620/6133462

Várunk rendezvényünkön!

Urbinné dr. Borbély Szilvia
SAB elnök

 

shadow

Megyei Príma-díjat kapott Vajda Tamás

Tizenötödik alkalommal rendezték meg 2021. november 19-én a megyei Prima-díjkiosztó gálát, a pénteki ünnepségnek a megyeháza díszterme adott otthont. A vendégeket Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke, a szervezet megyei elnöke köszöntötte. Beszédet mondott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke és Grezsa István miniszteri biztos is. Megyei Príma-díjat kapott Vajda Tamás, egyetemünk oktatója is.

Vajda Tamás egyetemi docens, mestertanár, mesteredző sporttevékenységét 1982-ben kezdte a Nyíregyházi Vasutas Spartacus Egyesület Úszó Szakosztályánál. Edzőként 1987-től Szabó Tünde versenyzője révén nemzetközi szinten több kiváló eredményt ért el, majd Kovács Ritával a hosszútávúszásban is nemzetközi hírnévre tett szert. 1992-től a szakosztály vezetőedzője lett, később a magyar úszóválogatott munkáját segítette. Jelenleg a Nyíregyházi Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézetében egyetemi docens, mestertanár. 2020-ban „Nyíregyháza Város Sportjáért” „Kovács (Bütyök) József-díj-at vehetett át dr. Kovács Ferenc polgármestertől.

Az ünnepségen Megyei Príma-díjat kapott dr. Szerafin László orvos-hematológus, és a Bürkös zenekar is.

Forrás: www.nye.hu / www.szon.hu

 

shadow