Sítábor

Kedves Hallgatók!

 

A sítáborra elég sok visszamondás történt a jelentkezésekhez képest, ezért van még hely. Ha van olyan ismerős, vagy csoporttárs, aki szeretne részt venni, kérlek, értesítsétek őket, hogy jelentkezhetnek Pásztorné dr. Batta Klára tanárnőnél, vagy Bartáné Tutkó Tímea ügyintézőnél. Még kiadható sífelszerelés is van számukra.

 

shadow

Testnevelés alkalmassági vizsga anyaga szakváltóknak.

Az alkalmassági vizsga időpontja: 2018. január 31., 9.00 óra

Helye: Testnevelés és Sporttudományi Intézet sportcsarnoka

shadow

Az alkalmassági vizsga időpontja: 2018. január 31., 9.00 óra

Helye: Testnevelés és Sporttudományi Intézet sportcsarnoka

shadow

A Nyíregyházi Egyetem pályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyetem aktívan sportoló hallgatói számára, az EFOP-3.4.3-16-2016-00018 azonosító számú „Tudásfejlesztés és –hasznosítás a Nyíregyházi Egyetemen” című projekt keretében.

A Hallgatói sportösztöndíj programot a Nyíregyházi Egyetem középszinten sportoló (megyei bajnokság, MEFOB, SHS) hallgatói részére az alábbi tudnivalókkal hirdeti meg:
Jelentkezés feltételei: A pályázó a Nyíregyházi Egyetemen aktív státuszú hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület igazolt sportolója, aki rendszeres edzésmunkát végez és bajnokságában, versenyrendszerében rendszeresen szerepel, vagy olyan külső sportegyesületben igazolt versenyző aki sportteljesítményével hozzájárul a Nyíregyházi Egyetem hírnevéhez a különböző egyetemi és főiskolai szintű versenyeken (MEFOB, SHS).

A pályázat időtartama: 2017/2018-as tanév II. féléve.
A pályázati összeg: 50.000 Ft/félév/fő.
Az adott félévre beérkező pályázatok közül 10 fő támogatható azonos mértékben.

A pályázatot a mellékelt pályázati adatlap pontos kitöltésével lehet benyújtani, amelynek tartalmaznia kell a hallgató sportágát és a bajnoki rendszert, ahol szerepel. A pályázat mellékleteként a hallgatói jogviszony igazolást és sportegyesületi tagságát igazoló iratot a pályázónak csatolnia kell.

A részletes kiírást a mellékelt dokumentumok tartralmazzák:
1. Pályázati felhívás (itt tölthető le)
2. Sportpályázati lap (itt tölthető le)

shadow

FELVÉTELIZŐKNEK

Szakjaink:

 

LEGYÉL TE IS SPORTSZAKOS HALLGATÓ JÖVŐRE A NYÍREGYHÁZI EGYETEMEN

 A pályaválasztás komoly felelősség, meghatározhatja az életed, további sorsod alakulását. Ebben szeretnénk mi a Testnevelés és Sporttudományi Intézet oktatói segítséget, egy kis útmutatást adni.  

Az osztatlan más szóval kétszakos tanárképzés intézetünk zászlóshajója. A képzési idő négy év plusz egy év iskolai gyakorlat. A testnevelést számos más népszerű szakpárral (angol, biológia, ének-zene, földrajz, magyar, matematika, természetismeret-környezettan,  történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára) együtt veheted fel. Testnevelésből emelt szintű érettségit és alkalmassági vizsgát kell teljesítened a felvételihez. Az osztatlan képzés keretében sokoldalú elméleti és sportági gyakorlati ismeretekre tehetsz szert. A gyakorlati tárgyak sikeres teljesítéséhez a megfelelő fizikai felkészültség mellett szükséges az alapsportágakban való jártasság. Kétszakos testnevelő tanárként nagyobb esélyed lehet a munkaerőpiacon. Az iskolák igazgatói szívesen alkalmaznak frissen diplomázott szakembereket, akik a testnevelés és sport mellett egy másik szakpárban is felkészült tanári diplomával rendelkeznek. A tanári pálya kiszámítható és stabil, egyre nagyobb igény mutatkozik a fiatal pedagógusokra a közoktatásban. 

Ha megfelelő a tanulmányi/felvételi eredményed akár Klebersberg Képzési Ösztöndíjban is részesülhetsz, a részletek a www.klik.gov.hu honlapon olvashatók. 

Intézményünkben jelenleg sport- és rekreációszervező alapszak sportszervező szakirányára lehet jelentkezni.

sport- és rekreációszervező alapszak sportszervező szakirányának képzési ideje hat félév, amely idő alatt 180 kreditet kell teljesíteni. Elméleti és sportági gyakorlati képzésben részesülsz, ezért a szak elvégzésének szükséges feltétele a sportos felkészültség és a jó fizikai erőnlét.

A közgazdasági-  és számviteli ismeretek miatt fontos, hogy matematikából is jól felkészült legyél. A diploma megszerzése után egyesületeknél, sportszervezeteknél, rendezvényszervező cégeknél, sportigazgatási szerveknél végzett vezetői, koordinációs szervezői tevékenységre van lehetőséged.

 

shadow
shadow
shadow

Felzárkóztató programok

EFOP-3.4.3 pályázat keretén belül felzárkóztató programok:

Medicinális alapismeretek, Atlétika, Gimnasztika, Kosárlabda, Röplabda, Torna.

shadow

Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója

66. SPORTSZAKOS HALLGATÓK SPORTTALÁLKOZÓJA

SZOMBATHELY, 2017. október 5-6.

 

A Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének hallgatói és oktatói, 2017. október 5-6-án Szombathelyen részt vettek a 66. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján. 6 sportágban 53 versenyző és 7 oktató képviselte Egyetemünket.

A Nyíregyházi Egyetem csapatvezetője: Pásztorné dr. Batta Klára

Oktatók: Hegedüs Ferenc, Moravecz Marianna, Oláh Dávid, Vajda Tamás, Vas László, Veress Gyula

 

Eredmények

 

shadow

Patronáló tanárok

A Testnevelés és Sporttudományi Intézet patronáló tanárai:
 
shadow