slideshow 1

botanikus kert

Rózsakert átadása a Botanikus Kertben

  A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje, a KAKTUSZ-Ház Építése Alapítvány, és a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége szeretettel meghívja 2012. június 10-én (vasárnap) 10 óra 30 perckor a kert alapításának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre és a Rózsakert átadására, ahol 104 különböző rózsafajta található és összesen kb. 1800 darab.

Helyszín: Tuzson János Botanikus Kert
Időpont: 2012. június 10.
Plakát

Évszakok tánca

Kedves Kolléganők/Kollégák, Kertbarátok!

Ezúton tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertjéről elkészült „Évszakok tánca” című új filmet a Kölcsey Televízióban 2011. február 19-én (szombaton) 21 óra kezdettel megtekinthetik.

Üdvözlettel: a Botanikus Kert munkatársai

 

 

Növénykiállítás és a fotópályázat zsűrizése

Kedves Kertberátok!

A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje 2010. szeptember 18-19-én (szombaton és vasárnap) tartja Őszi NÖVÉNYKIÁLLÍTÁS és VÁSÁR rendezvényét, melynek fő szenzációja a trópusi gyümölcsök karneválja. A dinnyefa, gránátalma, kávé és banán termésén kívül tündérrózsák varázslatos virágzása és a dália gyűjtemény bemutatója is látható lesz.  Kiállításra kerülnek a Rovarfogó vagy más néven Húsevővirágok és a Kaktuszok ezernyi faja és fajtája.

Családi Nap és Piknik

A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje Családi Napot szervez 2010. június 26-án, szombaton 10–16 óra között. Várjuk azokat a családokat, akik szeretnének a kert kellemes környezetében kikapcsolódni, gyermekeikkel együtt egy hangulatos napot eltölteni. Minden korosztálynak igyekszünk kedveskedni valamilyen programmal.

Meghívó

MÁJUSI VIRÁGÖZÖN A BOTANIKUS KERTBEN!

Kedves Kertbarátok!

Még néhány napig javában nyílik a 4000 tulipán az új növényágyásban a tótól északra.
Megkezdődött az 50 fajta rododendron virágzása is. A havas szépének is nevezett növénynek 140 egyede került tavaly beültetésre a fenyvesben. A fehértől a sötétliláig sokféle árnyalatban, mint színes „labdák”, pompáznak ebben a hónapban.
A Látványpark „életfájának ágaiban” pedig 150 fajta szakállas nőszirom bontogatja szirmait az elkövetkezendő hetekben.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A Tuzson János Botanikus Kert Munkatársai
 

 

A Botanikus Kert tavaszi programjai

Kedves Kertbarátok!

A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje 2010. április 17-18-én (szombaton és vasárnap) tartja Tavaszi NÖVÉNYKIÁLLÍTÁS és VÁSÁR rendezvényét, melynek fő szenzációja az 5000 nyíló tulipán, nárcisz és jácint.
Nárciszok "hada" az erdőkben (3000 db). Színpompás tulipán bemutató. Lesz liliomalakú, orchidea alakú, papagájvirágú, csipkézett szélű, többvirágú, fidres-fodros és foltos, közel 50 fajta. Kiállításra kerülnek a Rovarfogó vagy más néven Húsevővirágok és a Kaktuszok ezernyi faja és fajtája.

A tavaszi rendezvényünkkel indul útjára (április 17-től szeptember 04-ig) új programunk a "Most mutasd meg!" fotópályázat.
Készítsd el fényképeidet itt a kertben, válassz kategóriát és küld el nekünk! A szakmai zsűri kiválogatja a legjobb fotókat, amelyek az őszi rendezvényünkön kiállításra kerülnek, az első hármat díjazzuk.

Ünnepi koszorú- és dekoráció vásár

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A közelgő Advent és Karácsony alkalmából a Tuzson János Botanikus Kert ünnepi koszorú- és dekoráció vásárt tart november 23-tól 27-ig a kollégium 1. emeletén, az ebédlő előtti részen.

Virágtál-vásár

A közelgő Mindenszentek alkalmából a Tuzson János Botanikus Kert október 30-ig ünnepi virágtál-vásárt tart a kollégium 1. emeletén, az ebédlő előtti részen.

Árak (méretek szerint):
- kicsi: 800 Ft
- nagy: 1000 Ft
   
 
Nagy Zoltán
kertvezető-helyettes

Meghívó a Huszár Játszókert átadására

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertjébe,
2009. szeptember 26-án (szombaton) 10.00 órára a Huszár Játszókert átadási ünnepségére.
Köszöntőt mond:
Dr. Máthé Endre, a Nyíregyházi Főiskola rektorhelyettese
Nagy László, Nyíregyháza város alpolgármestere
Román István, a Sz-Sz-B. M. Közgyűlés alelnöke

Kedves Kertbarátok!

 A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje májustól új nyitvatartási renddel
várja látogatóit. Már a hétvégi napokon is nyitva vagyunk egészen este 6 óráig.
Most hétvégén (május 16-17) Nőszirom és havasszépe fajtabemutatót rendezünk.

 


 

2016, Nyiregyhaza