slideshow 1

előadás

Cantemus kórusbérlet

Szíves figyelmükbe ajánljuk Nyíregyháza egyik büszkeségének, a Cantemus kóruscsaládnak a bérletes előadássorozatát. A kórusok a 2013/2014. évadban is színvonalas produkciókkal várják az érdeklődőket. Különleges "csemegének" ígérkezik az első hangverseny október 19-én a mellékelt plakát programja alapján.
Jegyek és bérletek a Cantemus Kórus irodájában vásárolhatók, felnőtt bérlet 5000 Ft./évad, nyugdíjas és diák bérlet 3500 Ft./évad.

Szociálpedagógia Tanszék Tudomány Napi meghívója

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KARÁNAK SZOCIÁLPEDAGÓGIA TANSZÉKE MEGHÍVJA ÖNT TUDOMÁNY NAPI RENDEZVÉNYÉRE
2012. november 22-én 14.00 órától a „B” épület 565. termében
A rendezvény témája: Különleges bánásmódot igénylő (SNI, tehetség, beilleszkedés- és magatartás zavarok) gyermekek vizsgálata szociálpedagógiai, pedagógiai és pszichológiai szempontból

>>>>

Kutatók Éjszakája a Nyíregyházi Főiskolán

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké! Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt. Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében. 

Chemgeneration roadshow a Nyíregyházi Főiskolán

A BASF Hungária Kft. és a Magyar Kémikusok Egyesülete közös Roadshow-t szervez, melyen a hazai felsőoktatási intézményekben kémikusok, kémiatanárok tartanak ismeretterjesztő előadásokat középiskolás diákoknak.

A Nyíregyházi Főiskolán Sarka Lajos tanár úr avatja majd be a fiatalokat a kémia tudomány rejtelmeibe. Az elméleti-bemutató kísérleti óra után a tanulók maguk is kipróbálhatják a kísérleteket a gyakorlatban. A szervezők célja a kémia és ezáltal a természettudományok megszerettetése a fiatalokkal. Fel akarják hívni a tanulók figyelmét a kémia fontosságára, szépségeire, e mellett az események lehetőséget biztosítanak az intézménnyel, az oktatókkal való megismerkedésre, így a pályaorientációra is.

'Sípok, dudák - pokol és mennyország?’

A finnországi Auriga Fúvósötös szeretettel meghívja Önt a 2012. május 7-én (hétfőn) 14.00 órától kezdődő előadására, melyen ízelítőt kapunk: 

* zeneszerzés-technikából,
* skandináv zenetörténetből,
* előadói gyakorlatból,
* az együttes játék élményéből -

 

- vagyis egy fúvósötös életéből.

Előadás a Nemzetközi Visegrádi Alap aktuális támogatási lehetőségeiről

Tisztelt Kollégák!

A közép-európai együttműködés céljából létrehozott Visegrádi Csoport országai - Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia - által immár 10 éve működtetett Nemzetközi Visegrádi Alap célja, hogy elősegítse elsősorban a visegrádi országok, de azon túl a közelebbi és távolabbi szomszéd országok közötti szorosabb együttműködést a kultúra, a versenyképesség fejlesztése terén egyéni vagy közös kulturális és tudományos rendezvények támogatásával, az oktatás és a diákcserék előmozdításával, a határokon átnyúló együttműködések, valamint a tagországok civil kezdeményezéseinek és hallgatói mobilitásának támogatásával.

Újabb gondolatok a könyvtárban – a Könyvtárosok Világnapján

2012. április 19-én (csütörtökön) 14.00-16.00 óráig „Újabb gondolatok a könyvtárban – a Könyvtárosok Világnapján”  címmel tudományos ülést szervez, melyre szeretettel hívjuk és várjuk.
Helyszín:
Nyíregyházi Főiskola,
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.
Központi Könyvtár és Szakirodalmi és Információs Központ, Olvasóterem

Meghívó

Túl a Szemen

Zene, vers, vers-zene, ős viadal, álom-villanás, rőzse-dalok, vér és arany... Koncert Ady verseire

Szeretettel hívunk mindenkit február 15-én, szerdán 16 órára a Nyíregyházi Főiskola ’B’ épületének nagyelőadójába, ahol az erdélyi Role könnyűzenei együttes irodalmi előadására kerül sor. Az idén 25 éves, Magyar Televízió Örömzene nagydíjas és Pro Urbe díjas székelyföldi zenekar „Túl a Szemen” című műsora Ady Endre verseire épül.
Az ingyenes előadás fővédnöke a nyíregyházi Kamilliánus Betegápoló Rend.

Emlékelőadás

A Nyíregyházi Főiskola Matematika és Informatika Intézete és a Bolyai János Matematikai Társulat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagozata az intézet alapító igazgatója, a BJMT megyei tagozatának egykori elnöke, dr. Varecza Árpád (1941-2005) emlékére éves rendszerességgel emlékelőadást rendez. Az idei előadást...

Microsoft kötelező előadás 03.30 10.00

Tisztelt Hallgatók,
Ismét főiskolánkra érkezik a Microsoft roadshow, melynek keretében előadás tartásra kerül sor. A megjelenés kötelező, az előadással egybeeső órák helyett is az előadáson kell résztvenni.
A tartalom:
Ismerd meg a HTML5-öt és az IE9 funkcióit!

 


 

2016, Nyiregyhaza