slideshow 1

ösztöndíj

Aktív hallgatók figyelmébe!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért felelős Államtitkársága a 2013/2014. tanév II. félévére meghirdeti a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj programot. A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyar felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek. Részletekért kattintson <<<IDE>>>

Brunei kormány ösztöndíja 2014-2015

A Külügyminisztérium Ázsiai- és Csendes-óceáni Főosztályának közvetítésével érkezett hozzánk egy felhívás, miszerint a brunei kormány ösztöndíjat hirdet a 2014-2015-ös tanulmányi évre külföldi hallgatók számára. Szíves figyelmükbe ajánlanánk ezt a lehetőséget, valamint kérnénk e tájékoztatás eljuttatását az oktatási intézmények illetékesei részére.

Az ösztöndíjprogram lehetőséget biztosít arra, hogy külföldi hallgatók a brunei szultanátusbeli Brunei Darussalam Universiti (UBD), az Universiti Islam Sultan Sharif Ali (UNISSA) vagy az Institut Teknologi Brunei (ITB) felsőoktatási intézmények valamelyikén folytassák tanulmányaikat. Az ösztöndíjat elnyert hallgatók tandíjmentességet élveznek, valamint a szállás, a repülőjegy és megélhetési támogatás is biztosított számukra.

Pályázati felhívás letöltése

Erdős Pál Fiatal Kutatói Ösztöndíj a konvergencia régiókban 2013

A Társadalmi Megújulás Operatív Program részeként megvalósuló Nemzeti Kiválóság Program (NKP) célja a kimagasló oktatási, kutatási tevékenység ösztönzése a nemzetgazdasági, valamint az európai gazdasági térség szempontjából jelentős eredmények elérése céljából. A Program minden tudományterületre, de elsősorban a műszaki és a természettudományok, a matematika és az élettudományok területére kíván anyagi erőforrásokat összpontosítani, elősegítve ezzel az Innovatív Unió kezdeményezésében megfogalmazott tagállami feladat érvényre juttatását.

Mummert-ösztöndíj

A Mummert-ösztöndíj keretében a hallgatók Németországban végezhetik el a mesterképzést. Ehhez havonta 900 euro támogatást kapnak, 4-5 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt egy német vállalatnál, mentort kapnak és különböző kulturális programban vehetnek részt.
A program részletes leírása a következő honlapon olvasható:
http://www.mummertstiftung.de/content/language1/html/foerderprogramm-studium-in-deutschland.asp

Nemzetközi Kapcsolatok

Megjelentek a Nemzeti Kiválóság Program első ösztöndíj felhívásai

Nemzetközi színvonalú támogatást biztosító ösztöndíj rendszer épül ki a "Nemzeti Kiválóság Program - Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program" keretében. A programhoz kapcsolódóan a napokban jelentek meg az első ösztöndíj felhívások.

Meghívó - DAAD-ösztöndíjprogram aktuális lehetőségei

2011. szeptember 28-án (szerda) 15.00 - 16.00 óra között az A épület 114-es Rektori Díszteremben német nyelvű tájékoztató előadást tart Beata Schnier a Német Felsőoktatási Tájékoztató Központ budapesti munkatársa a németországi DAAD-ösztöndíjprogram keretében megpályázható aktuális hallgatói és oktatói lehetőségekről.
Az ösztöndíjak megpályázásának feltétele a német, bizonyos esetekben az angol nyelvtudás.

Az előadásra szeretettel várjuk intézményünk érdeklődő hallgatóit és dolgozóit!

Alumni és Karrieiroda
alumni@nyf.hu; karrier@nyf.hu

Roma Oktatási Alap Ösztöndíjprogramok

A Roma Oktatási Alap (angol rövidítés szerint: REF) Ösztöndíjprogramok a soron következő, tizenkettedik tanévre is meghirdeti a Roma Memorial - Felsőoktatási Ösztöndíj Programját.

Részletek >>>

Németországi ösztöndíjak

Tisztelettel meghívjuk a DAAD Német Felsőoktatási Információs Központ által 2010. október 5-én (kedden) az ´A´ 114-es Rektori Díszteremben 11.30 órai kezdettel tartandó tájékoztató előadásra, melynek témája: németországi ösztöndíjak magyar hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak, doktoranduszoknak.

Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjpályázatot 2010

 

Magyary Zoltán Felsőoktatási Közalapítvány (MZFK) meghirdeti az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósuló Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjpályázatot 2010.

 

DAAD ösztöndíjak a 2010/11-es tanévre

A részletekért kattintson a Tovább gombra >>>>

 


 

2016, Nyiregyhaza