slideshow 1

 

Szikszai Róbert az év egyetemi sportolója

Több mint hetven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a tajvani universiadén bronzérmet szerző Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétája, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója érdemelte ki az idén az Év egyetemi sportolója elismerést. Hallgatónknak ezúton is gratulálunk és további sikereket kívánunk!

A Magyar Egyetemi-Fősiskolai Sportszövetség díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportólóinak járó érmeket azok vehették át, akik 2017-ben a wroclawi világjátékokon és felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek, a nyári universiadéról és a samsuni siketlimpiáról éremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán az első három hely valamelyikén végeztek.
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: az ünnepeltek nemcsak a sportban sikeresek, hanem olyan fiatalok, akik a felsőoktatásban is élen járnak, így mindamellett, hogy nap mint nap edzik fizikumukat, fontosnak tartják, hogy a szellemükkel is ugyanezt tegyék.

(Forrás: MTI, masz.hu, www.szon.hu, www.nye.hu)

 


 

2016, Nyiregyhaza