slideshow 1

 

Rektori elismerés a diszkoszvetőnek

2017. szeptember 14-én, délelőtt irodájában fogadta a Nyíregyházi Egyetem rektora Vassné dr. Figula Erika Szikszai Róbert, sportszervező szakos hallgatót, aki a 2017-es tajpeji XXIX. Universiade-n, diszkoszvetésben harmadik helyezést ért el. Az egyetem rektora oklevéllel és ajándékcsomaggal gratulált az egyetem első universiádés érmét megszerző hallgatónak.

"Gratulálok, büszkék vagyunk az eredményére. Mindig örömteli, ha a hallgatóink, oktatóink, dolgozóink az élet bármilyen területén kiemelkedőt nyújtanak, ezzel is öregbítve intézményünk és városunk hírnevét." - gratulált a rektor a sportolónak.

Szikszai Róbert elmondta, hogy még fiatalnak számít az atlétika ezen ágában, sokat kell még tanulnia, csiszolni a technikáját, de hasonló és még jobb eredményeket szeretne elérni a későbbiekben is hazai és nemzetközi versenyeken. A Nyíregyházi Egyetemen tanuló sportoló felkészüléséhez minden segítséget megad a felsőoktatási intézmény, a sportszervező szakon pedig sportágában tanult gyakorlati tapasztalatokat is hasznosíthatja majd.

 

Mint ismeretes a Tajpejben rendezett XXIX. Universiade-n, a diszkoszvetésben indult Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Egyetem sportszervező szakos hallgatója 3. helyezést ért el, ezzel a magyar küldöttség 13. érmét szerezte meg az egyetemista sportolók világjátékán. Szikszai Róbert a harmadik sorozatban érte el legjobb eredményét, amikor 60 méter 91 centiméteres dobást mutatott be. Az első három dobása során folyamatosan javított és így legjobb eredményének köszönhetően a harmadik helyen végzett.

 


 

2016, Nyiregyhaza