slideshow 1

Új szakokra is lehet jelentkezni! Óvodapedagógusnak vagy közösségszervezőnek is tanulhatsz már nálunk!

A Nyíregyházi Egyetemen a 2017. évi általános felvételi eljárásban egyes szakjaink más névvel, korszerűbb tartalommal jelennek meg, valamint teljesen új szakokat is kínál intézményünk.

Szenátusi ülés január 17-én

2017. január 17-én 14.00 órától az A épület rektori tanácsteremben szenátusi ülés lesz.

Napirendi pontok>>>>>>>>>>>

Közigazgatási ösztöndíjprogramok hallgatóknak

A közigazgatási ösztöndíjak minisztériumokban, fővárosi és megyei kormányhivatalokban kínálnak szakmai gyakorlati lehetőséget a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára. Magyarország Kormánya három közigazgatási ösztöndíjprogramot alapított, amelyekre 2017-ben is pályázhatnak az egyetemi hallgatók.

 

Jelenleg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra (MKÖ) és a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra (TKÖ) nyújthatnak be jelentkezést az érdeklődők.

"Jó tanuló, jó sportoló" elismerést kapott az Eötvös Gyakorlóiskola tanulója

"Jó tanuló, jó sportoló" címmel jutalmazta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület Vitál Dánielt, az Eötvös Gyakorlóiskola 10. a osztályos tanulóját kiemelkedő tanulmányi eredményéért és torna sportban nyújtott kimagasló teljesítményéért (torna sportban elért megyei I. helyezés, országos elődöntő I. helyezés, országos döntő II. helyezés).

Adománygyűjtéssel támogatott a Nyíregyházi Egyetem

A Fogyatékosok Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségnek minden évben a Bencs Villa ad otthont. Idén december 1-jén rendezték meg a programot, ahol színvonalas kulturális műsort láthattak a vendégek.

Az előadás résztvevői a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, a Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanulói, a Nyíregyházi Egyetem hallgatói, az ÉFOÉSZ újfehértói Pacsirta zenekara voltak. Az est háziasszonya Orémusz Maja volt.

Örökös gépíróbajnok az egyetemen

Budapesten rendezték meg november 12-én a 2016. évi országos gyorsíró-, gépíró-, valamint szövegszerkesztő bajnokság döntőjét. Az ünnepélyes eredményhirdetésre december 10-én került sor. A versenyen az összetett (gyorsírás és gépírás) kategóriában I. helyezést ért el Berencsiné Palcsák Bernadett, a Nyíregyházi Egyetem munkatársa, aki ezzel az eredményével Magyarország 2016. évi összetett (gyorsírás és gépírás) bajnoka lett, egyúttal a korábbi években elért versenyeredményei alapján elnyerte Magyarország örökös gyorsírás és gépírás bajnoka címet is.

Karácsonyi Ünnepség a Nyíregyházi Egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem

2016. december 15-én, csütörtökön tartja

Karácsonyi Ünnepségét.

 

Az esemény programja a mellékelt dokumentumban olvasható.

 

Rangos elismerés és díjak a Városi Sportgálán az Eötvös Gyakorlóiskola sportolóinak

A közelmúltban a Continentál Aréna adott otthont Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2016. évi Sportgálájának, amely ünnepség keretében többek között az ebben az esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat és edzőiket valamint azokat a megyeszékhelyi oktatási intézményeket köszöntötték és díjazták, amelyek az iskolák pontversenyében értek el szép eredményeket. Jól teljesítettek a Nyíregyházi Egyetem diáksportolói is, akik a különböző kategóriákban számos értékes eredményt és az ezzel együtt járó elismerést is átvehettek.

Mobility Café a LEGO részvételével

A Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2016. december 7-én, szerdán ismét megszervezte a Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelyen a Nyíregyházi Egyetem hallgatói tájékozódhattak az Erasmus+ program által nyújtott lehetőségekről. A szervezők egyúttal a hallgatókat szerették volna ösztönözni a mobilitási tevékenységekben való részvételre.

Parrag Krisztina előadása az egyetemen

A Magyar Közgazdasági Társaság Nyíregyházi Ifjúsági Szervezete meghívására a Nyíregyházi Egyetemen tart előadást Parrag Krisztina, a POSSIBLE CEE stratégiai igazgatója.

A programra 2016. december 8-án, csütörtökön 11:00 órától kerül sor a Nyíregyházi Egyetem „D” épületében, a 6. számú körelőadóban. A szakember „A manipuláció és meggyőzés eszközeinek evolúciója, avagy bűnös dolog-e a reklám?!” címmel tartja meg előadását, melyben példákon keresztül demonstrálja majd a reklám fogalmi határainak összemosódását és átrendeződését, illetve képet ad azokról a trendekről, változásokról, amelyek alakítják a fogyasztói meggyőzés, manipuláció eszköztárát. Mint előzetesen megtudtuk, Parrag Krisztina beszél majd arról is, hogyan befolyásolják ezek a trendek és a megváltozott tartalom és médiafogyasztási szokásokat, valamint a reklámmal szembeni kritikusok álláspontját.

Az előadás nyilvános, az érdeklődők számára térítésmentesen látogatható.

 


 

2016, Nyiregyhaza