Pótfelvételi

shadow

A 2016-os felvételi eljárásban a Nyíregyházi Egyetemre 1252 fő nyert felvételt. Mindez 10%-kal több hallgatót jelent az intézmény számára 2015-höz képest. Országosan ez a növekmény 4%.

shadow

Felvételi a Evangélikus Roma Szakkollégiumba

A nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium felvételt hirdet egyetemre, főiskolára jelentkező, illetve már ott tanuló roma, illetve hátrányos helyzetű hallgatók számára. Személyes támogató szolgáltatásokat (tutorálás, mentorálás) nyújtunk, tanulást és elhelyezkedést is segítő csoportfoglalkozásokat biztosítunk tematikus műhelymunkák keretében

Az érdeklődők a mellékelt dokumentumban több információt is olvashatnak a felvételivel kapcsolatban.

shadow

Ókori androidokat is kutat

2016. május 30-án védte meg a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, s a közelmúltban vehette át habilitációs oklevelét dr. habil. Szepessy Béla, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének vezetője.

 

shadow

Szenátusi ülés július 26-án

2016. július 26-án 14.00 órától az A épület 113-as számú rektori tanácsteremben szenátusi ülés lesz.

Napirendi pontok>>>>>>>

shadow

Öt év szünet után ismét indít vidéken táncpedagógus képzést a Magyar Táncművészeti Főiskola.  A képzésre vonatkozó együttműködési megállapodást 2016. július 20-án írták alá Budapesten a két felsőoktatási intézmény vezetői, melynek értelmében 2016 szeptemberétől Táncos és próbavezető alapképzési szak indul néptánc specializációval a szabolcsi megyeszékhelyen.

shadow

Az ELTE rektorától vette át habilitációs oklevelét dr. habil. Minya Károly 2016. július 13-án, a Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének oktatója. Aki az eljárásra a „Változó szókincsünk. - A neologizmusok több szempontú rendszerezése” című kötetét nyújtotta be, majd magyar nyelven „A nyelvi változás. - Szinkrónia és diakrónia a szavak tükrében”, finn nyelven: „Uudissanojen muodostus” (Az új szavak keletkezése) címmel tartotta meg az előadását, amelyet a habilitációs bizottság százszázalékosra értékelt.

shadow

A Nyíregyházi Egyetem a X. Országos Felsőoktatási Véradóversenyen a 1000-10.000 fő közötti nappali tagozatos hallgatói létszámú kategóriában I. helyezést ért el! A verseny díjátadóját 2016. július 15-én tartották az EFOTT-on (az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján) a Velencei tónál.

shadow

Újabb habilitált oktató az egyetemen

2016. június 4-én vehette át a Debreceni Egyetemen habilitációs oklevelét Dr. habil. Zsoldos Ildikó a Nyíregyházi Egyetem, Történettudományi és Filozófia Intézet oktatója.

shadow

Az Országgyűlés elnöke pályázati felhívást tett közzé egyetemi és főiskolai hallgatók számára a 2016/2017-es tanévre, mely keretében a résztvevők gyakornoki program keretén belül megismerhetik az Országgyűlés hivatali szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerhetnek a törvényalkotási folyamat részleteibe. A felvételt nyert hallgatók díjazásban részesülnek.
A jelentkezési határidő: 2016. szeptember 7.
A részletes pályázati felhívás itt tekinthető meg: (letöltés)

shadow