Nyílt Nap a Nyíregyházi Egyetemen!

shadow

Karácsonyi ünnepség az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem 2016-ban is megrendezi dolgozói és nyugdíjas munkatársai számára a már hagyományos karácsonyi ünnepséget.

Az ünnepség 2016. december 15-én, csütörtökön 14:00 órakor kezdődik intézményünk Kodály termében (B épület).

A jelentkezésre vonatkozó információkat a már korábban megküldött levél tartalmazza. Amennyiben az ünnepségről eddig nem értesültek, úgy ezúton is tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az aktív dolgozók a szervezeti egységükön keresztül, a nyugdíjas kollégák e-mailban vagy telefonon (ihk@nye.hu e-mail címen vagy a 42/599-999 telefonszámon Váczy Norbert kollégánál) szíveskedjenek jelezni részvételi szándékukat, 2016. november 25-én, péntek, 12:00 óráig.

A fellépőket és a műsorszámokat is tartalmazó részletes program rövidesen megtekinthető lesz a Nyíregyházi Egyetem honlapján, amelyet tisztelettel ajánlok az Ön figyelmébe.

shadow

Felhívások ingatlan bérbeadására

A Nyíregyházi Egyetem három ingatlanát (kollégium üzlet, büfék) hirdeti meg bérbeadásra.
A vagyonhasznosításról szóló felhívások és dokumentációk a Kancellária oldalán megtekinthetők, vagy az alábbi linkre kattintva elérhetőek:

Vagyonhasznosítási felhívások és dokumentációk

shadow

Mizser Lajos helyesírási verseny volt az egyetemen

Harmadik alkalommal rendezte meg a Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete a középiskolás diákok számára a Mizser Lajos helyesírási versenyt. A 2016. november 29-én rendezett megmérettetésen tizenkét középiskolából  31 diák vett részt. A díjazottak: 1. helyezett: Pongó Alexanda, Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza. 2. helyezett: Veres Eszter, Zrínyi Ilona Gimnázium, Nyíregyháza. 3. helyezett: Bencsik Panna, Bessenyei György Gimnázium, Kisvárda.

shadow

Mesemondóversenyen díjazták

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara 2016. november 25-én rendezte meg a magyarországi és határon túli egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Népek mesei című mesemondó versenyt. A Nyíregyházi Egyetemet Balázs Dávid 2. évf. tanító szakos hallgató képviselte, aki 2. helyezést ért el a megmérettetésen.

shadow

Szenátusi ülés december 6-án

2016. december 6-án 14.00 órától az A épület 113-as számú rektori tanácsteremben szenátusi ülés lesz.

Napirendi pontok>>>>>>>>

shadow

Főiskolai tanári kinevezést kaptak

A magyar felsőoktatás egyik legfontosabb feladata, hogy nemzetközivé váljon, ezt pedig csak az oktatók segítségével érheti el – mondta az oktatásért felelős államtitkár a rektori, valamint az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor, november 25-én Budapesten a Zeneakadémián. Az eseményen a Nyíregyházi Egyetem két oktatója kapott főiskolai tanári kinevezést.

shadow

Veres Amarilla "Az Év Egyetemi Sportolója"

Veres Amarilla, olimpikon, kerekes székes vívó, a Nyíregyházi Egyetem nappali tagozatos sportszervezés szakos első éves hallgatója 2016. november 24-én átvette az "Az Év Egyetemi Sportolója" címet át a Sportok Házában.

shadow

Diáksport együttműködést írtak alá

Együttműködési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetemen 2016. november 22-én az egyetem vezetése részéről dr. Kiss Ferenc, általános rektorhelyettes, dr. Kvancz József kancellár és Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. A felek egymás szakmai munkájának támogatása mellett a megyei diáksportok népszerűsítésében és a fiatalok sportra nevelésében működnek közre a jövőben.

shadow

A LEGO Manufacturing Kft-vel kötött megállapodás első lépéseként tartott előadást a Nyíregyházi Egyetem pedagógusképzésben tanító oktatóinak, tanító és tanárszakos hallgatóinak Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője, a LEGO Education oktatási módszereiről, felhasználási lehetőségeiről. A november 17-ei egyetemi előadást követően az intézmény Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában is folytatódott a program, ahol az iskola tanárai próbálhatták ki a LEGO Education új didaktikai módszereit.

shadow