Első helyezések a Diákolimpián

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szervezésében 2016. április 23-án került megrendezésre a Gumiasztal és Mini-trampolin Országos Diákolimpia a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Tiszavasvári úti tornatermében.

shadow

2016. április 26-án rendezték a Nyíregyházi Egyetemen a 20 éves közgazdászképzés jubileumát ünneplő programot, ahol a képzés korábbi és jelenlegi oktatói, hallgatói is részt vettek, idézték fel emlékeiket a délelőtti konferencián, majd délután tanár-diák találkozóra is sor került. Az intézmény „A” épületének második emeletén kiállítás is nyílt, melyen az elmúlt húsz év írásos és tárgyi emlékei is megtekinthetők.
 

shadow

Idegen nyelvi kurzusok indulnak

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központja az alábbi idegennyelvi képzéseket hirdeti a 2015/2016. tanév tavaszi félévében:
Orosz nyelv kezdő kurzus 45 óra
Angol nyelv haladó kurzus 40 óra
Német nyelv haladó kurzus 60 óra
Eszperantó nyelvvizsga-előkészítő kurzus 30 óra

shadow

A klímaváltozást a madarak jelzik. Több-tízezer európai, köztük magyar, és egyesült államokbeli önkéntes sokéves terepi munkája alapján egy nemzetközi kutatócsoport a klímaváltozás és biológiai sokféleség témájában meghatározó cikke jelent a világ egyik legjelentősebb szaklapja, a Science magazin hasábjain. A 2016 áprilisi számban megjelent cikk az első olyan nagyszabású kutatást közli, mely a madarak segítségével mutatja be, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a biodiverzitásra. Az eredmények arra utalnak, hogy a klímaváltozás madárállományokra gyakorolt hatása nagyon hasonló jelleget mutatott Európában és az Egyesült Államokban annak ellenére, hogy a környezeti körülmények nagyban eltérnek.

 

shadow

 

A Bereznai Gyula Matematikaverseny idén 26. alkalommal került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban és évről évre lehetőséget ad arra, hogy megemlékezzünk a verseny névadójáról, Bereznai Gyula tanár úrról.

shadow

Versenyre indult az egyetem gokartcsapata

Már javában zajlik a Go-Kart, Go-Bosch! harmadik, egyben utolsó évada. A résztvevő tíz elszánt csapat egy nem mindennapi verseny keretein belül mutathatja majd meg a nagyközönségnek, a 2016. április 23-án (szombaton) Budapesten megrendezésre kerülő fináléban, hogy mire képes. A magyarországi Bosch csoport a műszaki felsőoktatási intézményekkel, így a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve idén is izgalmas kihívásokat kínál a hallgatóknak. A maximum 20-22 fős csapatok feladata, hogy egy általuk tervezett és kivitelezett rendszerrel szereljenek fel egy rendelkezésükre bocsátott gokartot.
 
 
shadow

Az egyetem kórusa is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

 
A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai között rendezik meg 2016. április 24-én 18:00 órától a Zeneakadémia Nagytermében a "Kórusünnep Bartók Béla tiszteletére" című programot. Az eseményen a Nyíregyházi Egyetem Kórusa is képviselteti magát, Tamási László karnagy vezetésével.
 
 
shadow

Több mint száz megyei állást kínáltak a hallgatóknak

Több tucat megyei vállalat, több nagyobb regionális üzem, megyei szervezetek, állásközvetítők százat meghaladó állásajánlattal várták a pályaválasztókat és álláskeresőket a Nyíregyházi Egyetem 11. Innovációs- és Állásbörzéjén. Az eseményen, a technikai, műszaki, telekommunikációs és informatikai szektor újdonságaival is megismerkedhettek a látogatók az innovációs szekcióban.
 
shadow
Rossz szójátékkal élve, korunk kardinális problémáira reflektáló előadásokat is hallgathattak azok az érdeklődők, akik 2016. április 14-15-én ellátogattak a Nyíregyházi Egyetem Történettudományi és Filozófia Intézete által Marginalitások - peremvidékek, peremhelyzetek címmel megrendezett konferenciára. A rendezvény, az intézet korábbi konferenciáihoz hasonlóan, neves, elismert szakemberek mellett a tudományos pályájukon még csak első lépéseiket megtevő PhD-hallgatók számára is megszólalási lehetőséget kívánt biztosítani.
 
shadow

Innovációs és Állásbörze

shadow