Tanulmányi kirándulás

Tanulmányi kirándulás

2021. november 11-én a hagyományainknak megfelelően ismét tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Szociálpedagógia és Közösségszervezés Intézeti Tanszék érdeklődő hallgatói. A COVID világjárvány az utóbbi évben nem tette lehetővé a kirándulások szervezését, ezért is használtuk ki nagy örömmel ezt a lehetőséget, amelyet a Nyíregyházi Egyetem Kulturális Bizottsága támogatott.

Úti célunk ezúttal Füzérradvány, és a Fűzéri Vár megtekintése volt. A Füzérradványi Károlyi-kastély frissen felújított épülete fantasztikus élményt nyújt. Időutazáson vehettünk részt, mivel egyrészt visszacseppenhettünk a múltba, betekintést nyerhettünk a Károlyi-család életébe, másrészt a Harry Potter-univerzum is megelevenedett, hiszen „beszélő fényképek” segítségével ismerkedhettünk meg a Kastélyhoz kötődő történelemmel, személyiségekkel.

Következő úti célunk a Fűzéri vár volt. A vár látványától is elállt a lélegzetünk- különösen úgy, hogy a feljutás egy rövid, de nehezített pályán, lépcsősorokon, sziklák között történt. De megérte! A kilátás, a vár története, az interaktív bemutatók és a Vártekergő térkép feladatainak megoldása és az ezért kapott ajándék (titok, mi volt az) hozzájárult egy élményekkel teli naphoz.

Bízunk benne, hogy tavasszal ismét lesz lehetőségünk egy jót kirándulni!

Dr. Baracsi Ágnes, tanszékvezető

Dr. Drabancz Róbert, szakfelelős

shadow