shadow

Dr. Nagy Edit emlékére

Megdöbbenve vesszük tudomásul, hogy Dr. Nagy Edit a korábbi Társadalom és Kultúratudományi Intézet főiskolai tanára 2019. május 21-én tragikusan hirtelen halt meg.

shadow

Közösségszervezés és építészet

Közösségszervezés és építészet. Együtt, gyakorlatban. Közös gondolkodásra, szakmai együttműködésre hívja az egyetemistákat az újonnan induló Közösség – Tér - Település képzési program. A projektről Beke Márton május 7-én a Közös Pontok Közösség- és Településfejlesztő Non-profit Kft. ügyvezetője tartott tájékoztatót a közösségszervező hallgatóknak. Bővebben...     Plakát...

shadow

TANTÁRGYFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018-19/2. félév

Szociálpedagógia BA nappali és levelező 

Közösségszervező BA nappali és levelező

Szociálpedagógia MA levelező (keresztfélév)

Részletek...

shadow

ADVENTI KIRÁNDULÁS

 

A Szociálpedagógia és Közösségszervezés Intézeti Tanszék hallgatói 2018. december 6-án Adventi kiránduláson vettek részt Kassán. A program része volt a belváros magyar vonatkozású műemlékeinek megtekintése, amely után lehetőség volt az Adventi vásárban való nézelődésre éppúgy, mint a város díszfényeiben való gyönyörködésre.

shadow

2018. november 13-án harmadik alkalommal került sor a szociálpedagógia és közösségszervezés szakos hallgatók tanulmányi és közösségépítő kirándulására, amelynek helyszíne ezúttal Nagyvárad volt.

shadow

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy 2019. februári kezdéssel keresztféléves képzésben is indítja a Nyíregyházi Egyetem a SZOCIÁLPEDAGÓGIA MESTERKÉPZÉSI SZAKOT állami ösztöndíjas és önköltséges formában is, nappali és levelező munkarendben egyaránt. Részletek...

 

shadow

Egyetemi Sportnap

Az Alkalmazott Humántudományok Intézetének a csapata nagy létszámmal és nagy lelkesedéssel vett részt az Egyetemi Sportnap intézetek közötti sorversenyén!

Lufizásban, szökdelésben, labdagyűjtésben verhetetlenek voltunk! 

 

shadow

TANTÁRGYFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018-19/1. félév

TANTÁRGYFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2018-19/1. félév

 

Szociálpedagógia BA nappali és levelező,

Közösségszervező BA nappali és levelező szakos hallgatók számára

shadow

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A SZOCIÁLPEDAGÓGIA MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAKRA JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

shadow

Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak

TÁJÉKOZTATÁS AZ ISKOLAI SZOCIÁLIS MUNKA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK (TTOVISM) FELVÉTELI FELTÉTELEIBEN TÖRTÉNT VÁLTOZÁSRÓL

Tisztelt Érdeklődők!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a 2018/2019. tanév 1. félévétől kezdődően az iskolai szociális munka (2 félév, 60 kredit) szakirányú továbbképzési szak felvételi feltételei az alábbiak szerint módosultak:

shadow

Varga Ákos vagyok, a Nyíregyházi Egyetem II. éves szociálpedagógus hallgatója. 2017 nyarán kerültem a Snétberger Alapítványhoz animátorként. Idén már a 3. kurzuson vettem részt, mely az egy éves program záró tavaszi kurzusa volt. A program hátrányos helyzetű zeneileg tehetséges gyerekeknek szól. A felvételt nyert gyerekek egy tanévre kapnak szerződést az Alapítványtól, viszont a zenei fejlődést figyelembe véve hosszabbítható a tanulmányi szerződés.

shadow

2018. április 25-én a Szociálpedagógia szakos hallgatók szakmai kiránduláson vettek részt Berettyóújfaluban, az L. Ritók Nóra és munkatársai által vezetett Igazgyöngy Alapítványnál. A kiránduláson 20 hallgató és két oktató vett részt, amelyet a Nyíregyházi Egyetem Kulturális Bizottsága támogatott.

shadow

KOLOZSVÁRI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2018. április 10-én

A Szociálpedagógia és Közösségszervezés Intézeti Tanszék hallgatói 2018.április 10-én kolozsvári kiránduláson vettek részt a Nyíregyházi Egyetem Kulturális Bizottságának támogatásával. Dr. Drabancz Róbert Tanár Úr idegenvezetésével 42 fős csapatunk megismerkedett Kolozsvár főbb látnivalóival.

shadow

Hallgatóink L. Ritók Nóra könyvbemutató előadásán

Hallgatóink L. Ritók Nóra könyvbemutató előadásán

2018. február 16-án Láthatatlan Magyarország címmel tartott könyvbemutatón vettek részt a szociálpedagógia szakos hallgatóink, akik közül többen tagjai az Evangélikus Roma Szakkollégiumnak is, amely a rendezvény egyik szervezője volt.

shadow

TANTÁRGYFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2017-18/2. félév

TANTÁRGYFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2017-18/2. félév

Szociálpedagógia BA nappali és levelező,

Közösségszervező BA nappali és levelező,

Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés

nappali és levelező szakos hallgatók számára

shadow
shadow

Magyar Tudomány Ünnepe

Szeretettel meghívjuk intézetünk 2017. november 21-én a Magyar Tudomány Ünnepe keretében megrendezésre kerülő Tudomány Napi előadásaira. Képek, program

shadow

GYERMEKI JOGOK VILÁGNAPJA

A II. ÉVFOLYAM SZOCIÁLPEDAGÓGIA SZAKOS HALLGATÓK MEGHÍVÓJA A GYERMEKI JOGOK VILÁGNAPJÁN SZERVEZETT RENDEZVÉNYRE

A II. éves Szociálpedagógia szakos hallgatók a "Közösségi szociális munka" gyakorlat keretében 2017. november 20.-án, 14:30-kor a Gyermeki Jogok Világnapján rendezvényt szerveznek a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térrel együttműködve, amelynek helyszíne a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér (4400, Nyíregyháza Bocskai út 25.).

shadow

A kulturális kirándulás célja Kassa magyar történelmi emlékekben rendkívül gazdag belvárosának megismerése. Látogatást teszünk a főtéren található Szent Erzsébet-székesegyházban, megtekintjük II. Rákóczi Ferenc fejedelem kriptáját, megnézzük a főtér más nevezetességeit. A kulturális séta után rövid szabadprogrammal zárjuk a kirándulást. A kiránduláson tanszékünk közel 40 hallgatója és több oktatója is részt vesz. A szakszerű művészettörténeti bemutatásról Dr. Drabancz Róbert Tanár Úr gondoskodik.

shadow