slideshow 1

Ötször a dobogón

Nyíregyházi diáklány tarolt az országos versenyen

Jászai Lídia, a Nyíregyházi Főiskola hallgatója tarolt a 2009. évi országos gyors- és gépíró, szövegszerkesztő versenyen – derült ki a szombati eredményhirdetésen.

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége november 21-én, Budapesten rendezte a verseny második fordulóját, ám az eredményt csak december 5-én hirdették ki. Jászai Lídia, a Nyíregyházi Főiskola „villámkezű” hallgatója öt versenyszámban indult a junior kategóriában, és mind az ötben dobogóra léphetett. Első helyezést ért el magyar- és német nyelvű gépírásból, valamint gyorsírásból, harmadik helyezést pedig angol nyelvű gépírásból és szövegszerkesztésből. Több versenyszámban már korábban is vett részt országos versenyen, de hogy mindegyikben dobogós lett volna, ilyen még nem volt.
A nagy napra így emlékezik Lídia, aki idén végzett az ügyviteli számítástechnika szakon, de tovább tanul a kétéves idegenforgalmi szakmenedzseri képzésen:
– Reggel fél kilenckor kezdődött a bemelegítés, kilenc órakor a magyar nyelvű gépírás, ami félórás volt, majd a tízperces szövegszerkesztés következett. Ezután fél tizenegykor a gyorsírás, mely körülbelül másfél órát vett igénybe. Még délelőtt megtartották a német nyelvű és az angol nyelvű gépírás versenyét is. Ahogy végeztem, siettünk Nyíregyházára, hogy az esti gólyabálra időben érkezzünk. Mivel elsőéves hallgatónak számítok, részt vettem a gólyatáncban, melynek a próbája már öt órakor kezdődött. Utána végre felszabadultan örülhettem. Nem mindennapi, de sikeres nap volt.
Nem feledkezik meg tanárnőjéről, akivel a verseny előtti hónapban heti több órát közösen gyakorolt.
– Szeretném megköszönni Bertóthyné dr. Végvári Erzsébetnek a kedvességét, szeretetét és segítőkészségét – mondta. – Tanácsainak is köszönhetem a szép eredményeket. A verseny előtt az egyhónapos intenzív gyakorlás nem volt könnyű, de megérte.

(Marik Sándor írása megjelent a Klubhálón, 2009. december 6-án.
http://www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=14657)
 

 


 

2016, Nyiregyhaza