Skip to Content

Sajtóanyagok

2010. február
Partiumi Tudáscentrum a campuson
Főiskolai Tükör

2010. február 8.
A város és a megye érdekeit szolgálják
http://www.szon.hu/hirek/nyiregyhazi-foiskola/cikk/a-varos-es-a-megye-erdekeit-szolgaljak/cn/news-20100208-11292136
Az elmúlt pár napban három olyan esemény is történt,
ami nemcsak a Nyíregyházi Főiskola, de a megye és a régió fejlődésében is fontos állomás lehet – mondta hétfői sajtótájékoztatóján dr. Jánosi Zoltán, az oktatási intézmény rektora. A fékpadterem átadása szolgáltatást nyújt, a képzés része lesz, és a kutatáshoz is hozzájárul, a megye vállalkozóival való találkozás az innovációs paradigmaváltást segíti, a Partiumi Tudáscentrum fejlesztése elnevezésű pályázat aláírása, illetve az ennek kapcsán igénybevehető közel 900 millió forint segítségével pedig létrejön egy szolgáltató központ, egy virtuális campus és egy kooperatív kutató-fejlesztő központ. Az első alprogram főként a képzésekre helyezi a hangsúlyt, ezek célja a vállalkozások színvonalának emelése, a munkaerő-piacra való kijutás elősegítése és call center létrehozása. A második alprogram cálja egy virtuális tudáscentrum kialakítása – itt többek között elektronikus életmód program, tudásportál várja majd a látogatókat, s ebben óriási segítségükre lesz az, hogy a közeljövőben a főiskola területén vezeték nélkül is elérhetővé válik az internet. A harmadik alprogram pedig egy világszínvonalú kutatóbázis létrehozásán dolgozik, a hazai viszonylatban egyedülálló élelmiszer-ipari fejlesztések pedig a megye és a megyeszékhely érdekeit szolgálják majd.

2010. február 8.
Partiumi Tudásközpont
http://www.onkornet.hu/cikk.html?cikk_id=18597
Kutatásfejlesztés, vezeték nélküli internet, elektronikus életmódprogram, számos képzés és tananyag kialakítása csak néhány eleme a Partiumi Tudásközpontnak, melyet a Nyíregyházi Főiskolán hoznak létre. A program a norvég alap támogatásával 862 millió forintból valósul meg, melynek célja a térség gazdaságának fejlesztése, a vállalkozók versenyképességének növelése és a régió felzárkóztatása. Egy Szolgáltató központból, egy Virtuális campusból és egy Kutatásfejlesztési bázisból áll a Partiumi Tudáscentrum a Nyíregyházi Főiskolán. A Szolgáltató központ főként képzéssel és tananyagfejlesztéssel foglalkozik. Elindítanak egy Call centert, amely folyamatosan tájékoztat a fejlesztési programról és a főiskoláról. Létrehoznak egy adatbázist is, mely a vállalkozók kapcsolattartását segíti. A program keretében kialakítanak egy világszínvonalú kutatásfejlesztési bázist főként élelmiszeripari termékekkel kapcsolatos kutatásokra. Az alternatív juhkefír termékcsalád fejlesztése éppúgy szerepel terveik között mint szárított gyümölcstermékek kikísérletezése. A Virtuális campus nem más, mint egy tudásportál, amely például elérhetővé teszi majd a hallgatók számára az e-learning tananyagokat. Szeptembertől a főiskola területén elérhetővé válik a vezeték nélküli internet is, amely az országban egyedülálló módon a legnagyobb területet fedi le. Kialakítanak egy elektronikus életmódprogramot a munkavállalók egészségmegőrzésének segítésére. A főiskola a programmal szeretne minél szélesebb vállalkozói kört elérni, és egy valódi tudáscentrummá válni. Ezzel a céllal életre hívtak egy kerekasztal megbeszélést is helyi vállalkozók, kamarák, és bankok részvételével. A program 862 millió forintból a norvég alap támogatásával valósul meg és 2011 áprilisában fejeződik be.

2010. február 8.
Partiumi Tudásközpont
http://www.nyiregyhazinaplo.hu/index.php/helyi-hirek/3221-partiumi-tudaskoezpont
Kutatásfejlesztés, vezeték nélküli internet, elektronikus életmódprogram, számos képzés és tananyag kialakítása csak néhány eleme a Partiumi Tudásközpontnak, melyet a Nyíregyházi Főiskolán hoznak létre. A program a norvég alap támogatásával 862 millió forintból valósul meg, melynek célja a térség gazdaságának fejlesztése, a vállalkozók versenyképességének növelése és a régió felzárkóztatása. Egy Szolgáltató központból, egy Virtuális campusból és egy Kutatásfejlesztési bázisból áll a Partiumi Tudáscentrum a Nyíregyházi Főiskolán. A Szolgáltató központ főként képzéssel és tananyagfejlesztéssel foglalkozik. Elindítanak egy Call centert, amely folyamatosan tájékoztat a fejlesztési programról és a főiskoláról. Létrehoznak egy adatbázist is, mely a vállalkozók kapcsolattartását segíti. A program keretében kialakítanak egy világszínvonalú kutatásfejlesztési bázist főként élel
miszeripari termékekkel kapcsolatos kutatásokra. Az alternatív juhkefír termékcsalád fejlesztése éppúgy szerepel terveik között mint szárított gyümölcstermékek kikísérletezése. A Virtuális campus nem más, mint egy tudásportál, amely például elérhetővé teszi majd a hallgatók számára az e-learning tananyagokat. Szeptembertől a főiskola területén elérhetővé válik a vezeték nélküli internet is, amely az országban egyedülálló módon a legnagyobb területet fedi le. Kialakítanak egy elektronikus életmódprogramot a munkavállalók egészségmegőrzésének segítésére. A főiskola a programmal szeretne minél szélesebb vállalkozói kört elérni, és egy valódi tudáscentrummá válni. Ezzel a céllal életre hívtak egy kerekasztal megbeszélést is helyi vállalkozók, kamarák, és bankok részvételével. A program 862 millió forintból a norvég alap támogatásával valósul meg és 2011 áprilisában fejeződik be.

2010. február 9.
Egyedülálló főiskolai fejlesztések
Kelet-Magyarország