Aktuális Campus Mundi ösztöndíjfelhívások

Campus Mundi - Ösztöndíj a világ minden tájára!

A Tempus Közalapítvány ismét közzétette a Campus Mundi Ösztöndíjprogram pályázati felhívásait.

A www.scholarship.hu oldalon megnyílt a 2017/2018. tanévre vonatkozó Campus Mundi szakmai gyakorlat és rövid tanulmányút pályázati felület. Emlékeztetőül a pályázati határidők:

·         részképzés: 2017. március 30. 23 óra

·         rövid tanulmányút: 2017. április 10. 23 óra

·         szakmai gyakorlat: folyamatos; technikai határidő: 2017. június 30. 23 óra

A pályázati felhívások és a csatolandó mellékletek mintadokumentumai elérhetők a

 http://www.tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi oldalon.

Kérdés esetén keresse Dudás Éva intézményi koordinátort személyesen a Hallgatói Szolgáltató Központ  Nemzetközi Kapcsolatok Csoport A épület földszint 027-es irodában vagy a dudas.eva@nye.hu email címen.

 

A Campus Mundi programról:

2016. februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban tanulók a Campus Mundi ösztöndíjra, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része. A Tempus Közalapítvány által kezelt ösztöndíjprogram mintegy 9000 hazai diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy résztanulmányokat folytassanak, illetve szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyenek részt európai és Európán kívüli országokban a következő 5 évben.

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. A projekt egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

A Campus Mundi ösztöndíjprogramban a diákok külföldi tanulmányi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak. Az így szerzett interkulturális tapasztalatok a hazatérés után jelentős előnyt biztosítanak a fiataloknak a munkaerőpiacon vagy a további tanulmányok során.

 

 

 

 

 

shadow