Rendezvények

 

Nemzetközi mobilitási pályázati információs nap a Nyíregyházi Egyetemen

Nemzetközi mobilitási pályázati információs napot tartottak a Nyíregyházi Egyetemen 2016. március 22-én, melynek keretén belül az érdeklődők számos hasznos tudnivalóval gazdagodhattak a nemzetközi mobilitási pályázati lehetőségekről, kiemelten a Campus Mundi és az Erasmus+ programokról.

A rendezvényen Dr. Kiss Ferenc általános rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket, aki saját bevallása szerint „már bejárta a fél világot”. Beszélt személyes élményeiről, tapasztalatairól, és elmondta, miért is érdemes részt venni ilyen mobilitási pályázatokon. 
Ezt követően a Tempus Mundi Közalapítvány munkatársától, Székely Ágnestől hallhatott előadást a közönség, aki tájékoztatta a résztvevőket a Campus Mundi ösztöndíjról, annak formáiról, lehetőségeiről és a részvétel szabályairól.

A sort Dudás Éva intézményi koordinátor, az egyetem munkatársa követte, aki beszámolt az Erasmus+ mobilitások működéséről. Örömmel adott tájékoztatást arról, hogy a 2016/2017-es tanévre a Nyíregyházi Egyetem az elmúlt tanévi pályázati összegtől nagyobb összegű támogatást nyert az Erasmus+ mobilitási programokra. „Az intézmény célja, hogy a kiutazó hallgatók és dolgozók létszámát minden évben növelje, a részvétel nagyszerű lehetőség minden hallgató és dolgozó számára, kiváló alkalmat nyújt a szakmai és személyes fejlődésre egyaránt” – tájékoztatta Dudás Éva a jelenlévőket.
Ezután Késmárki Krisztina, a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjának felnőttképzési szakmai vezetője informálta az érdeklődőket az intézményen belüli pályázatok benyújtásának fő szempontjairól, az eljárás rendjéről, továbbá a pályázati elbírálásról és a támogatási szerződéskötés folyamatáról.

Végül Fazekas Anita, harmadéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató élménybeszámolójával ajánlotta a programokban való részvételt, aki a közelmúltban Erasmus+ tanulmányi mobilitásban vett részt a portugáliai Évorai Egyetemen.

A rendezvény befejeztével a szervezők az egyetem hallgatóit és dolgozóit vendégül látták kávéval, üdítővel és pogácsával, mindeközben pedig az érdeklődők feltehették kérdéseiket, megoszthatták tapasztalataikat és gondolataikat.

Képek: https://www.facebook.com/nyiregyhaziegyetem/posts/1705154119732670?pnref...

 

shadow