slideshow 1

 

Mobility cafét rendeztek az egyetemen

A Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2017. november 21-én, kedden ismét megszervezte a Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelynek általános célja a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak tájékoztatása az Erasmus+ program által nyújtott lehetőségekről, valamint a diákok ösztönzése a mobilitási tevékenységekben való részvételre.

A Mobility Café programja során először Dudás Éva Erasmus koordinátor tartott általános tájékoztatót a Nyíregyházi Egyetem külföldi partnerintézményeiben elérhető hallgatói és dolgozói ösztöndíjlehetőségekről, amelyben külön kiemelte azt a tényt, hogy a hallgatók kiutazásuk előtt támogatást kaphatnak idegennyelvi felkészülésükhöz. Amint az a tájékoztatón elhangzott az Erasmus+ program a hallgatók számára jelenleg két formában érhető el: egy hosszabb változatában tanulmányok külföldi végzésére nyílik lehetőség, míg egy rövidebb – akár nyáron is igénybe vehető – programban egy a hallgató által kiválasztott helyszínen szakmai gyakorlat folytatása történik meg. További lehetőségként a hallgatók pályázhatnak még a magyar állami Campus Mundi ösztöndíjra, amelyben a hallgatók akár Európán kívül is tanulhatnak egy általuk választott ország felsőoktatási intézményében.

A Mobility Café következő részében Gergely Kristóf történelem–magyar szakos tanári mesterképzésben résztvevő hallgató előadását és élménybeszámolóját lehetett meghallgatni a lengyelországi Lublin városában az Erasmus+ program keretében eltöltött hónapokról. Az Erasmus+ programban részt vett hallgató elmondta, hogy a nyelvtanulásban, a szakmai és tanulmányi fejlődésben, továbbá egy új kultúra és új barátok megismerésében, a kikapcsolódásban és az élményekkel való feltöltődésben az ösztöndíj elnyerése kiváló lehetőségnek bizonyult.

A jó hangulatú összejövetel a korábbihoz hasonlóan kötetlen, beszélgetős formában konzultációs lehetőséggel fejeződött be. A szervezők a rendezvény folytatását és a témával kapcsolatban további előadók felkérését tervezik a jövőben. 

Az Erasmus+ programról további információk a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport weblapján érhetők el (nye.hu/international) valamint minden hallgató kérdéseivel személyesen is keresheti az Erasmus koordinátort a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjában.

 

 

 


 

2016, Nyiregyhaza