slideshow 1

Megjelent az Oktatás nagy kézikönyve

Az Oktatás nagy kézikönyve az összes olyan információt tartalmazza, amely a területen dolgozókat munkájukban segítheti. A szerkesztõk reményei szerint azonban a kötetet a széles olvasóközönség is olvashatja majd, hiszen a kiadvány nyelvhasználata közérthetõ.

A több mint ezeregyszáz oldalas kötet alapos áttekintést nyújt minden, az oktatás témaköréhez sorolható jogszabályról, illetve azok alkalmazásáról és a vonatkozó bírói gyakorlatról is. A Szüdi János közoktatási szakállamtitkár lektorálta kötet teljes áttekintést ad azok számára, akik bármilyen módon kapcsolatban állnak az oktatás rendszerével. A kiadvány célja, hogy egy helyen legyen összegyûjtve minden lényeges információ: munkáltatói és gazdálkodási feladatok, tanügyi igazgatási és mûködési feltételek, munkaügyi jogalkalmazás, büntetõjogi felelõsség, szabálysértés, tanulói jogviszony, jogok és kötelezettségek, oktatást érintõ EU-s jogszabályok.

Az Oktatás nagy kézikönyve ugyanakkor mintegy 125 hazai és 35 uniós jogszabály felhasználásával igyekszik a kapcsolódó jogterületeket is felölelni. Külön részt szentel az Európai Unió oktatáspolitikájának, bemutatva az Európai Közösség oktatási-fejlesztési programjait. Az olvasók 55 jogesettel ismerkedhetnek meg, több mint 60, a gyakorlatban is jól hasznosítható tanáccsal és mintegy 32 példaszámítással, ami munkájuk során sok segítséget nyújthat - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. (Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 


 

2016, Nyiregyhaza