.

Kedves látogató!
A Műszaki és Agrártudományi Intézet oldala a következő címre költözött:

https://mati.nye.hu

Ez az oldal 2021.december 20. után nem frissül!!!

-----------------------------------------------------------

Dear visitor!
The site has moved to the following address:

https://mati.nye.hu

This page will not be updated after 20 December 2021!!!

 

shadow
shadow

Szezonzáró futam a Tura Ringen!

2021. december 4-én csípős, hideg szombat reggellel vette kezdetét a tura ringi 2021. évi amatőr autós versenysorozat szezonzáró futama. A -8 C°-os pálya körüli hőmérséklet rövid időre áthidalta az előző napok jelentős csapadékmennyiségét. Az előkészített pálya asztallap simaságú, keményre fagyott volt. A gyalogos pályabejárás alkalmával felcsillant a remény „talán most”, hiszen ideálisak a körülmények egy jó szerepléshez. Az előző edzés óta a Mitsubishi új lengéscsillapítókat és átalakított hűtőradiátor felfogatást kapott, így pilótánk Kovács Árpi és a szervizcsapat is nyugodtan várta a rajtlámpa kialvását.

shadow

December 3-án a Nyíregyházi Egyetem dísztermében írták alá azt az együttműködési megállapodást, mely keretében a Nyíregyházi Egyetem két duális képzésén, a mezőgazdasági mérnöki és a mezőgazdasági- és élelmiszeripari gépészmérnöki alapképzési szakán tanuló hallgatóknak gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a jövőben a Baromfi-Coop Kft. A megállapodást az egyetem részéről Vassné prof. dr. Figula Erika rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, a Baromfi-Coop Kft. részéről Bárány László, ügyvezető igazgató írta alá, aki az egyetemet fenntartó Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja is.

shadow

In memoriam Prof. Dr. Dudás Illés

Mély megrendüléssel, döbbenettel és fájdalommal tudatjuk mindazon kollégákkal, barátokkal, tanítványokkal és mindazokkal, akik ismerték, hogy Prof. Dr. Dudás Illés a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Gyártástudományi Intézetének professor emeritusa, az MTA doktora, a Gépgyártástechnológiai Tanszék korábbi tanszékvezetője, a Nyíregyházi Egyetem részfoglalkozású egyetemi tanára, kutató professzora 2021.november 16-án, életének 80. évében elhunyt.

shadow

In memoriam Kazár István

Szomorúan tudatjuk, hogy a Műszaki és Agrártudományi Intézet Műszaki Alapozó, Fizika és Gépgyártástechnológia Tanszékének egykori műszaki oktatója, Kazár István 80 éves korában, hosszas betegség után elhunyt.

shadow

A Biokontroll 25 éve végzi Magyarországon az ökológiai gazdálkodók ellenőrzését és tanúsítását, mely egyben az egyetlen magyar kézben lévő tanúsító szervezet Hazánkban. Az ökológiai gazdálkodás egy hazai és EU-s jogszabályok által behatárolt gazdálkodási forma, mely előírások értelmezése nem mindig egyszerű feladat. A Biokontroll lehetőség biztosít minden ökológiai gazdálkodással, pályázattal, ellenőrzési és tanúsítási kérdéssel összefüggő kérdés tisztázására.

Forrás: https://www.biokontroll.hu

shadow

Versenynap és edzés a Tura Ringen!

Október elejére elkészült a Jármű-és Mezőgazdasági Géptani Tanszéken épülő Mitsubishi Galant 2.0 versenyautó. A hallgatói kezdeményezés alapján indult versenyautó építő projektben egy sok éve használaton kívül lévő autót poroltak le az építők. A felkészítés során felújították a motort, a futóművet, a fékeket, valamint biztonsági bukóketrecet is kapott az autó. Első ízben október 9-én mutatkoztak be a Tura Ringen (Nyírtura) szervezett amatőr versenysorozat utolsó előtti futamán.

shadow

Új képzés indításáról egyeztettek

Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja és Dr. Kovács Zoltán, általános rektorhelyettes november 4-én Budapesten, egy a közeljövőben indítandó, új képzés indításáról folytattak szakmai tárgyalásokat Demény Árpáddal, az Aeroplex Kft. ügyvezető igazgatójával.

shadow

TDK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet Tudományos Diákköri Bizottsága pályázatot hirdet tudományos diákköri dolgozatok készítésére és azok nyilvános bemutatására. A TDK dolgozat bármilyen, önálló munka keretében feldolgozott témából benyújtható, a dolgozat terjedelme 30-50 oldal. A TDK dolgozat nem egyezhet meg szóról szóra a szakdolgozattal, témája azonos lehet, de a szakdolgozatnál rövidebb, tömörebb, és elsősorban a saját mérési eredményeket, megfigyeléseket, számításokat, következtetéseket tartalmazza.

shadow