slideshow 1

Mátészalka városával működik együtt az egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka város önkormányzata. A megyeszékhely felsőoktatási intézménye ezentúl kutatásfejlesztéssel, képzésekkel is segíti a mátészalkai ipari parkban működő vállalatok munkáját, a cégek pedig szakmai gyakorlati lehetőséget, illetve később munkahelyet biztosíthatnak a hallgatóknak. Az együttműködés része annak a pályázatnak, mellyel a mátészalkai ipari park Tudományos és Technológiai Park címet nyerhet el. Az egyetem és a város 2018. február 20-án írta alá az együttműködésről szóló megállapodást az egyetem dísztermében.

 

Az együttműködési megállapodást Vassné dr. Figula Erika az egyetem rektora, dr. Kvancz József kancellár és Dr. Hanusi Péter, Mátészalka Város polgármestere látta el kézjegyével.

 

A megállapodás aláírásával a Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka Város Önkormányzata együttműködik a Mátészalkai Tudományos és Technológiai Park létrehozásában, valamint K+F+I területén további fejlesztések, kutatások meghatározásán, kidolgozásán, megvalósításán dolgoznak majd együtt a jövőben. Továbbá a tudományos kutatás, az oktatás és a szakmai gyakorlat területén egymást támogató kölcsönös előnyöket tartalmazó projekteket kívánnak indítani.

Az együttműködés keretében a Nyíregyházi Egyetem a kutatásban és koordinációban megszerzett szakmai tapasztalatával, széles nemzetközi kapcsolatrendszerével és iparági termékismeretével, illetve az egyes szakterületeken szerzett tapasztalatával segíti az közös munka, fejlesztések sikerét. – mondta el az egyetem rektora.

Tudományos és technológiai ipari parkokból jelenleg 11 van az országban, a következő Mátészalkán jöhet létre. A városban négy optikai cég van jelen. A Hoya, a Zeiss, a MOM és a Flabeg is meghatározó gazdasági szereplő, munkaadó és komoly fejlesztéseket hajtanak végre. A Nyíregyházi Egyetemmel kötött mostani együttműködésben a Mátészalkán működő cégek, vállalkozók háttere is benne van, kölcsönös előnyökkel jár majd ez a jövőben, mindegyik félnek, így a kutatásban, a fejlesztésben, az innovációban, a fiatalok elvándorlásának csökkentésében és képzések indításában is együtt kívánunk működni a jövőben. – emelete ki dr. Hanusi Péter polgármester.

 

 

 


 

2016, Nyiregyhaza