slideshow 1

 

LEGO Education előadás az egyetemen

A LEGO Education módszer és oktatási eszközei alkalmazási lehetőségeiről tartott előadást hallgatóknak, oktatóknak és egyetemi szakembereknek 2017. november 27-én a Nyíregyházi Egyetemen Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője, az eszközök hivatalos magyarországi képviselője.

Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője tanítóképzős hallgatóknak, illetve gyakorló pedagógusoknak tartott kedvcsináló bemutatót, némi ízelítőt adva a több mint 400 órát magukba foglaló „Afterschool” programokból. "A LEGO kockák használata és széleskörű fejlesztő hatása a tanulási képességekre, több mint 35 éves oktatási tapasztalaton alapul "adott tájékoztatást készségfejlesztő eszközöket, játékokat, oktatócsomagokat forgalmazó cég vezetője a Kelet-Magyaroszág napilapnak.

Nyíregyházán is több olyan iskola van, akik alkalmazzák az 1-2. osztályosoknál használható ún. LEGO-matematikát és a nagyobbaknak szóló robottechnikai modul ismereteit. Az utóbbi témakör az algoritmizálás elsajátításában segít, hiszen mindez olyan, a 21. században elengedhetetlen képességeket fejleszt, mint a kreativitás, kommunikáció, együttműködés és az algoritmikus gondolkodás – sorolta a szakember, hozzátéve, hogy a klasszikus, poroszos oktatás ideje lejárt, azzal már a mai munkaerő-piaci elvárásoknak se lehet megfelelni.

   

 


 

2016, Nyiregyhaza