slideshow 1

Kutatók Éjszakája

A Nyíregyházi Főiskola több mint 20 helyszínen több mint 30 programmal, köztük érdekes előadásokkal, látványos kísérletekkel, laborbemutatókkal várja az érdeklődőket szeptember 26-án (péntek) a Kutatók Éjszakáján. Megnyitó 13.45-kor a CA 113-ban.

Nem kérdés, hogy 2014-ben már mindenki tisztában van vele: ha szeptember, akkor Kutatók Éjszakája. És valóban nem tévednek, akik ezt az időpontot már jó előre bevésték az asztali naptárjukba, rögzítették az outlookjukban, vagy a telefonjuk naptár funkciójában, mert szeptember negyedik péntekje idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké. Ezúttal szeptember 26-án végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

 

A Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Ez nem az unalmas előadások estéje, ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon, néhol játékos formában mutatják be az érdeklődőknek. A már kilencedik esztendeje megrendezett országos programsorozat méltán népszerű a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kutatók Éjszakája 2014-es programjaira a Nyíregyházi Főiskolán, melynek sokszínű rendezvénye minden korosztály számára tartogat érdekességet. Idén is lesznek természettudományos kísérletek, bepillantást nyerhetünk a vonuló madarak kutatásába, csakúgy, mint az antropológus munkájába. Megismerkedhetünk az olajos magok szerepével, kipróbálhatjuk a tízujjas gépírást, s a pásztázó elektronmikroszkópot is megtekinthetjük.

Kívánjuk, hogy mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb területeket, és mindenki bejusson az ingyenes programokra!

Részletes program a plakáton található.

 


 

2016, Nyiregyhaza