slideshow 1

 

Gyakorlati gazdaságtudományi konferencia volt az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete 2017. november 6-án rendezte meg a II. Alkalmazott gazdaságtudomány a gyakorlatban című tudományos konferenciát és tanácskozást. Az eseményen Dr. Magyar Zoltán az intézet docense, a program házigazdája és Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt.

A délelőtti, Trendek-kihívások-lehetőségek a turizmusban című, A turizmus szerepe Szabolcs-Szatmár-Bereg megye életében alcímű konferencián először Deák Attila, a Tiszántúli Református Egyházkerület, fejlesztési és idegenforgalmi referensének Az egyházi turizmus szerepe Szabolcs-Szatmár-Bereg megye turizmusában című előadását hallgathatták meg a jelenlévő hallgatók és  szakemberek. Ezt követően Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt értékesítési vezetője mutatta be a megyeszékhely legszebb fürdőjének fejlesztéseit, Sóstógyógyfürdő – A gyógyító erő című előadásában. Katona Ilona, a Travel&Tourism Consulting Kft. ügyvezető igazgatója Klaszteresedés és innováció a turizmus iparágban címmel; Bay Judit, a Budavár Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. régióvezetője „Az idő igaz, S eldönti ami nem az.” – Edelényi kastélysziget című esettanulmány tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel. Végül Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ügyvezető elnöke, a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ ügyvezető igazgatója beszélt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gasztronómia hagyományairól és evolúciójáról.

Délután Gyakorlat a tudományban, tudomány a gyakorlatban címmel a duális és kooperatív együttműködések tapasztalatairól esett szó. A kerekasztalbeszélgetés viataindító előadását Vargáné dr. Bosnyák Ildikó a Gazdaságtudományi Intézet docense tartotta (Tapasztalatok „best practicek” a kooperatív együttműködés terén). A kerekasztal jellegű workshop résztvevői voltak: Szuhóczky Gábor (ügyvezető igazgató, Euroadvance Közgazdasági Tanácsadó Kft.), Sápi Imre (az OTP Bank Északkelet-Magyarországi Régió Igazgatóságának képviseletében), Kerékjártó Pál (ügyvezető igazgató, Adókorrekt Könyvelőiroda) és Kovács László (ügyvezető igazgató, KL Consulting).

A program végén Kósáné dr. Bilanics Ágnes, a Gazdaságtudományi Intézet intézetigazgatója mondott zárszót.

 

             

 


 

2016, Nyiregyhaza