slideshow 1

Fórumon mutatkoznak be a Nyíregyházi Fõiskola rektorjelöltjei

Április 3-án eldõl, hogy ki lesz a Nyíregyházi fõiskola új rektora. A posztért hatan indulnak, akik március 27-én egy nyilvános fórumon mutatkoznak be.
A fõiskola Szenátusa április 3-ai ülésén titkos szavazással választja meg a fõiskola rektorát, aki július 1-jén veszi át az intézmény vezetését.

Szabó Géza, a Nyíregyházi Fõiskola fõtitkára kérdésünkre elmondta, hogy a döntést megelõzõen március 27-én 14 órától a fõiskola dolgozói, hallgatói részére fórumot szerveznek, ahol elõbb a hat jelölt mindegyikének 15 perc áll a rendelkezésére, hogy programjukat bemutassák, majd az érdeklõdõk kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak.

Mint azt korábban közöltük a pályázóval szemben támasztott három legfontosabb követelmény a fõiskolai tanári kinevezés, a tudományos fokozat és a többéves vezetõi gyakorlat. A pályázatokat január végéig lehetett benyújtani, ezt hatan tették meg, betûrendben haladva: Dr. Becskeházi Attila ügyvezetõ igazgató, Dr. Fülöp Mihály egyetemi magántanár, Dr. Galó Miklós általános rektorhelyettes, Dr. Hajnal Béla fõiskolai tanár, Dr. Jánosi Zoltán kari fõigazgató és Dr. Láczay Magdolna kari fõigazgató.

- Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza