slideshow 1

 

Egészségügyi kutatásokban működünk együtt

A Nyíregyházi Egyetemen írták alá 2018. február 26-án azt az együttműködési megállapodást, mely keretében a felsőoktatási intézmény és a FINNA-MED Egészségügyi Szolgáltató Kft. kutatásokban, fejlesztésekben dolgozik együtt, a jövőben támogatják egymás innovációs munkáját.

„Közös célunk, hogy a Nyíregyházi Egyetem szellemi tőkéje a régióban születő innovációkat támogassa, így együttműködjük olyan szervezetekkel, ahol kutatóink szakmai tapasztalata, az egyetem infrastruktúrája a FINNA-MEF Kft. szakembereinek gyakorlati tapasztalataival, terveivel összeérve közös, új kutatási eredményeket hozzon létre a jövőben.” – foglalta össze a közös munka jelentőségét Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

A megállapodás aláírásával a felek tudományos, innovációs, kutatási területeken működnek együtt a későbbiekben. Közös kutatásokat folytatnak majd az emésztőrendszeri folyamatok, betegségek megelőzése, gyógyítása terén, de a gastrointestinális rendszeren túl a dermatológiai és a fül-orr-gégészet területén megfigyelhető jelenségek, illetve problémák tanulmányozása terén is. A jövőben a Nyíregyházi Egyetem együttműködik a FINNA-MED Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel az ipari formatervezés terén is, így orvosi műszerek és gyógyászati implantátumok fejlesztése és előállítása a közös cél, az egyetemen megtalálható korszerű tudományos, informatikai és technikai háttér segítségével. – emelte ki Dr. Kiss Ferenc, általános rektorhelyettes, az együttműködés szakmai előkészítője.

Egészséges, funkcionális élelmiszerek fejlesztésében, gyorsdiagnosztikai eljárások fejlesztésében is végez majd kutatásokat a két szervezet. – emelte ki a megállapodást aláíró másik fél részéről, dr Finna Péter, a FINNA-MED Egészségügyi Szolgáltató Kft. orvos igazgatója.

 

 

 


 

2016, Nyiregyhaza