slideshow 1

Európa Nyíregyházán járt

Nyíregyházán tartott médiatalálkozót az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete csütörtökön délután. Az Európa Direct szervezésében megrendezett összejövetelen György Gábor képviseletvezetõ elmondta, ugyan gyakran tartanak ilyen találkozókat a sajtó képviselõivel, a mai nap mégis különleges, hiszen egy fontos centenáriumhoz érkeztünk, az Európai Unió pénteken tölti be megalakulásának ötvenedik évét.

- Berlin az egyik fõ helyszín, ahol összeülnek egy tanácsülésre mind a huszonthét ország kormány és államfõi, hogy egy Berlini Deklaráció megfogalmazásával és közre tételével „jelöljék meg” ezt a születésnapot. A másik központi helyszín Róma lesz. Ugyan az a római palota, ahol ötven évvel ezelõtt alapítóatyáink a szerzõdést aláírták, ekkor még a Szén és Acélközösségrõl. Itt majd több száz európai fiatal találkozik egymással és vitatja meg annak az Európának a jövõjét, amely már az õ Európájuk lesz.

- A fiataloknak lehetõség lesz, hogy több „öreg” és tapasztalat „kontinensbelit” is meghallgassanak arról, hogy õk hogyan látják és képzelik el Európa innovációját. Nekünk magyaroknak is van okunk a büszkeségre, a nemzetközileg elismert filozófus Heller Ágnes is felszólal majd az olasz fõvárosban a fiatalok százai elõtt – nyilatkozta az nyf.hu-nak György Gábor, Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetõje. 

A találkozón elõadást tartott még Szalai Zoltán és Lõvei Andrea, az Európa Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának munkatársai, és Geges Adrienn, az EU bizottság hazai képviseletének magyarországi sajtóosztály vezetõje.

(ej)

 


 

2016, Nyiregyhaza