Üdvözlünk honlapunkon

Kedves Látogató!

Segítségre van szükséged? Nem tudod hová fordulj? 

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Esélyegyenlőségi Csoportjának munkatársai segítenek!

Irodánkban képzett: pszichológus, mentálhigiénikus, gyógypedagógus, gyógypedagógiai asszisztens, gyógytornász, személyi segítők, koordinátorok dolgoznak.

Keress minket, ha tanulmányi, szociális, lelki, vagy egyéb problémád adódik, vagy csak egyszerűen beszélgetni szeretnél valakivel.

A "Bemutatkozás" fül alatt olvashatsz bővebben  munkatársainkról, és  itt találsz további információkat is.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, barangold be honlapunkat. Az aktuális híreket a főoldalon találod.

Munkatársainkat keresheted személyesen, e-mailben, facebookon vagy telefonon is.

Elérhetőségeinket megtalálod a menüsorban.

 

 

shadow

Karácsonyi Üdvözlet

shadow

Karácsonyi gyűjtés

shadow

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM

Pályázati lehetőségek a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak

az ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM keretében, a 2017/2018-as tanévre vonatkozóan Megjelentek az Új Nemzeti Kiválósági Program 2017/2018-as tanévi pályázati kiírásai.

Az Új Nemzeti Kiválósági Program (a továbbiakban: ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram.

Az ÚNKP célja a tudományos és alkotóművészi utánpótlás megerősítése, a tudományos és művészi életpálya vonzóvá tétele, a kiváló kutatók pályán és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

A meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Kiválóság Ösztöndíjak közül a Nyíregyházi Egyetem hallgatói számára a 2017/2018-as tanévben az alábbi ösztöndíjak pályázhatók: FELSŐOKTATÁSI ALAPKÉPZÉS HALLGATÓI KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJ FELSŐOKTATÁSI MESTERKÉPZÉS HALLGATÓI KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJ A pályázati felhívások elérhetőek a következő oldalon:

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-uj-nemzeti-kivalosag-program-2017-2018-tanevi-palyazati-kiirasai

A program keretében a kiváló, kutatási tevékenységet végző nappali tagozatos felsőoktatási hallgatók {alapképzés, mester (osztatlan) képzés} 5 havi, illetve 10 havi ösztöndíjban, – támogatott célcsoporttól függően – 75.000–100.000 forint/hó nettó támogatásban részesülnek. Az ösztöndíjakat az oktatásért felelős miniszter adományozza.

A pályázatokat a Nyíregyházi Egyetem általános rektorhelyettesének, Dr. Kiss Ferenc intézményvezetőnek címezve postai úton, ajánlott, elsőbbségi küldeményként kell benyújtani a pályázati felhívásban rögzített módon.

A pályázatok benyújtásának határideje (postára adás dátuma): 2017. június 6. kedd.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos további információk elérhetők a Hallgatói Szolgáltató Központ honlapján, a www.nye.hu/tfo oldalon.

Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy az ÚNKP-pályázatok ügyintézését a felsőoktatási intézmények végzik, így kérdéseikkel ne a pályázat kiíróját, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hanem közvetlenül a

Nyíregyházi Egyetem ÚNKP intézményi koordinátorát, Béda Zsuzsát (Hallgatói Szolgáltató Központ, „A” épület 27-es iroda, tel: 42-599-400/2261, email: beda.zsuzsanna@nye.hu) keressék.

 

shadow

Jótékonysági Futsal mérkőzés május 2-án

A Hallgatói Önkormányzati Testület

egy hagyományteremtő jótékonysági Futsal mérkőzést szervez,

amiben az Oktatók és Hallgatók mérkőznek meg egymással.

A mérkőzés során felajánlásokat szeretnénk gyűjteni a Nyíregyházi Egyetemmel kapcsolatban lévő Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének.

A felajánlás bármi lehet, legyen szó régi, nem használt vagy kinőtt ruháról, akár egy plüss mackóról, színes ceruzáról, cipőről, színezőről, kifestőről.

A mérkőzés időpontja: 2017.05.02. (kedd) 20:00 Atlétika Csarnok.

 

shadow

Pályázat látássérült hallgatók részére

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs - Szatmár - Bereg megyei Egyesülete

 kiírta az idei tanulmányi pályázatát.

A pályázaton kizárólag azok a látássérült diákok vehetnek részt, akik március 31-ig rendezik 2017-es évi tagsági díjukat. A pályázati csomagokat kizárólag postai úton fogadjuk be április 15-től.

A felhívás és az adatlap megtalálható az egyesület akadálymentes weboldalán: http://vakegy.hu/palyazati-felhivas-tanulmanyi-tamogatasra/

 

 

shadow

A Hallgatói Szolgáltató Központ Esélyegyenlőségi Csoportja és a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

közösen meghívja Önöket

2017. április 5-én 14.00 órától az „ A” épület 114. termében tartandó „Fehér botladozások” című szemléletformáló interaktív előadásra.

Az előadás és az azt követő beszélgetés keretében betekintést nyerhetnek az Egyesület munkájába, a fogyatékossággal élő hallgatókat segítő eszközök és módszerek használatába, lehetőség nyílik ezeknek a kipróbálására.

A szemléletformálás segítséget nyújt az egyetemünkön tanuló fogyatékossággal élő hallgatókkal való kapcsolattartáshoz, oktatáshoz, ügyintézéshez, segítségnyújtáshoz.

Kérjük, megjelenésükkel tiszteljék meg előadásunkat!

Üdvözlettel,

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet

        irányító koordinátor

 

shadow

Ő "is" Nálunk végzett!

Súlyosan fogyatékos a szolnoki lány, de annál okosabb

„Természetemből adódóan úgy állok az élethez, hogy amit ki lehet hozni belőle, azt ide nekem”

– vallja a születése óta súlyosan mozgásfogyatékos Gál Mariann.

A fiatal szolnoki nő hosszabb távon csak elektromos kerekesszékkel tud közlekedni, de állapota nem gátolta meg abban, hogy két OKJ-s bizonyítványa mellé két diplomát is szerezzen, méghozzá kiváló minősítéssel. Jelenleg pedig azon munkálkodik, hogy elsajátítsa az angol nyelvet.

Cikk folytatása: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/sulyosan-fogyatekos-a-szolnoki-lany-de-annal-okosabb-710552/

 

shadow

Akit megcsapott április szele!

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

minden évben két alkalommal, tavasszal és télen hangos könyvet készít az irodalomkedvelők részére, önkéntes felolvasók segítségével.

Télen a „Szeretet hangjai” alkalomhoz illő verseket, elbeszéléseket és novellákat hoznak, míg tavasszal a felolvasásokat egy meghatározott témában rögzítjük.

2017. március 30.-án 8-17 óra között azokat várjuk, akiket megcsapott április szele.

Április 1.-én a bolondozás és a vidámság napja van.

Arra kérjük az önkéntes felolvasókat, hogy idén humoros, vidám, elbeszélésekkel, novellákkal, történetekkel és versekkel érkezzenek az egyesület stúdiójába, hogy közösen egy bolondos hangos kiadványt készítsünk.

Jelentkezni és időpontot egyeztetni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete Nyíregyháza István utca 3. 2. emelet. Tel: 42/407 - 486 Mobil: 30-195-4312 Email: ugyfelszolga@upcmail.hu

 

shadow

Akire büszkék vagyunk!

Elvesztette a látását, mégis észreveszi maga körül a nyomort Krisztián

 

Szociális munkásnak tanul, és nagy tervei vannak. Most a szomszédainak kért segítséget, mert ők nagyon szégyellik a körülményeiket. Minden vágya egy pici iroda, ahol segíthetne az embereknek.

http://www.nlcafe.hu/ezvan/20170206/segitseg-adjkiraly-vak-szocialis-munkas/

 

shadow