slideshow 1

 

Eötvösös vezetőtanítók és –tanárok a Pécsi Tudományegyetem Jubileumi konferenciáján

2017. október 12-14. között került megrendezésre a Vezetőtanítók és –tanárok XII. Országos Módszertani Konferenciájára Pécsen. A konferencia az alapításának 650 éves évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem ünnepi rendezvénysorozata keretében került megrendezésre. A házigazda a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda volt, fővédnöki tisztet Dr. Bódis József rektor úr látta el.

A konferencia jelmondata „Tradíciónk az innováció” volt és 7 szekcióban éppen 100 előadás hangzott el a résztvevő gyakorlóiskolai vezetőtanítók és vezetőtanárok innovációs tevékenységének bemutatására.

Az Eötvös Gyakorlóiskolát képviselő kollégák a következő előadásokkal vettek részt a konferencián:
Bán Piroska – Jeneiné Novák Erzsébet: A kommunikációs képességek fejlesztésének lehetőségei, Jeneiné Novák Erzsébet – Dr. Komáromi István: Az alulteljesítő tehetségek olvasási zavarainak genetikai háttere, Dr. Komáromi István: A tanórán kívüli ismeretszerzés, a nevelés és szemléletformálás / tehetséggondozás különböző lehetőségei és formái az iskolai tanulmányi- és osztálykirándulások rendszerében, Nagy Angelika Ágnes: Tehetséggondozás lehetőségei az Eötvös Gyakorlóiskolában; a művészeti nevelés eredményei, Sarka Lajos: A kémiatanár szakos hallgatók tehetséggondozásra való felkészítésének jó gyakorlata a Nyíregyházi Egyetemen.

Az előadásokat nagy érdeklődés kísérte, és a szervezők lehetőséget teremtettek a hasonló témával foglalkozó kollégák formális és informális konzultációjára is.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza