slideshow 1

Életbe lépett az új vasúti menetrend

A Kelet-Magyarországon bevezetett integrált ütemes menetrend több vonatot, könnyen megjegyezhetõ indulási idõpontokat, és óránkénti InterCity járatot biztosít az utasoknak.

A menetrend szemléletváltást is jelent a vasúttársaság életében: a váci vonalakon sikerrel bevezetett kínálati alapú, ütemes menetrend kiterjesztése kezdõdik meg, amivel jelentõs menetrendi bõvülés valósul meg. Az érintett vonalak listája, valamint az összes vasútvonal menetrendje elérhetõ a www.mav.hu/utemesmenetrend oldalon.

December 10-én Kelet-Magyarország jelentõs részén teljesen új menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ütemes menetrend kiterjesztésével jelentõs menetrendi bõvülés valósul meg. Az új menetrend az eddiginél több vonatot és  könnyen megjegyezhetõ indulási idõpontokat biztosít az utasoknak. Az ütemes menetrend gerincét a 80-as és 100-as vonal jelenti, Kelet-Magyarországon emellett a Nyíregyháza – Vásárosnamény, Nyíregyháza – Mátészalka – Fehérgyarmat, a Debrecen – Mátészalka és a Tiszalök – Görögszállás vonalakon is megvalósul az ütemes menetrend.

A legfontosabb útvonalakon, Miskolcra, Nyíregyházára és Szegedre a hét minden napján óránként járnak az InterCity vonatok. Nyíregyházáról Budapestre 5 óra 36 és 18 óra 36 perc között óránként indulnak az IC járatok, Budapestrõl Nyíregyházára pedig 6 óra 20 perc és 19 óra 20 perc között közlekednek óránként az InterCityk.  Újdonság  az ún. kör-IC, amely kétóránként indul a Keleti pályaudvarról Miskolc - Nyíregyháza felé, ahonnan Debrecen és Szolnok érintésével tér vissza – de már a Nyugati pályaudvarra. Ennek megfelelõen a Nyugati pályaudvarról is kétóránként indul kör-IC Debrecen - Nyíregyháza felé, amely Miskolc érintésével a Keleti pályaudvarig közlekedik

Karácsonyi jegyvásárlási akció indul

A vasúttársaság karácsonyi jegyvásárlási akciót is indít. Azok az utasok, akik december 11-e és 21-e között váltják meg legaább 100 kilométeres távolságra szóló menetjegyeiket, 100 kilométerenként 100 forint értékû utazási kupont kapnak. Az akcióban a budapesti fõpályaudvarok, a megyeszékhelyek állomásai, a nagyobb forgalmú állomások és a menetjegyirodák vesznek részt.

 - Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza