slideshow 1

Idén is Nyíregyházi Egyetem népzenei műsorával indult az Educatio

2019. január 10-11-12-én rendezik a budapesti Hungexpo területén az Educatio 2019 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A Nyíregyházi Egyetem ötödik alkalommal mutatkozott be közvetlenül a hivatalos megnyitót követően színpadi műsorával.

 

2019. január 10-én, csütörtökön tíz órakor nyitotta kapuit kiállítás, melyet Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára nyitott meg.  „A pályaválasztás meghatározó az ember életében, ebben segít a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás” - emelte ki beszédében. A megnyitót követően a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézet ének-zene–népzene- és népikultúra-tanár szakos hallgatóinak népzenei műsorát láthatták a jelenlévők. A már szinte hagyományosnak mondható népzenei összeállítása alatt, valamint a zeneszámok között képes prezentációt láthattak a kiállítás résztvevői Nyíregyházáról, a Nyíregyházi Egyetemről, az intézmény unikális képzéseiről, profiljáról, melyet Ferencziné Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes tartott, felkonferálva és bemutatva a felcsendülő népzenei összeállításokat is.

 

Ebben az évben hangsúlyos helyen szerepelt a prezentációban a HVG Diploma 2019-es egyetemi rangsorának eredménye, mely szerint a pedagógusképzést folytató egyetemek rangsorában az oktatói kiválóság alapján a Nyíregyházi Egyetem végzett az első helyen, de önálló diát kapott az 50 éves pilótaképzés, valamint a duális képzési kínálat is – emelte ki a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A Nyíregyházi Egyetem standján szombat 17:00 óráig várják az érdeklődőket a Hallgatói Szolgáltató Központ Felvételi Csoportjának, a PR Csoport munkatársai, valamint az egyetem hallgatói. Az intézmény standjánál a Tréner Kft. munkatársai és az egyetem repülőmérnök szakos hallgatói is várják az egyetem ezen „unikális” szakja iránti érdeklődőket, az első két nap tapasztalatai alapján mind a repülőmérnöki, illetve pilótaképzések, a tanár és mérnöki képzések iránt is nagy az érdeklődés, az egyetem mellett lévő a LEGO Manufacturing Kft. standjánál is.

 


 

2016, Nyiregyhaza