Skip to Content

Vízkezelés hidrobiológiája gyakorlat

 Vízkezelés hidrobiológiája (BIB2322)

 
Oktató: Dr. Kotroczó Zsolt, főiskolai adjunktus
 
1. Év eleji tájékoztatás, követelmények megbeszélése.
 
2-5. Szennyvíztisztítás; intézetlátogatás a Nyírségvíz ZRt. Szennyvíztisztító telepén. A fizikai szennyvíztisztítás, a biológiai szennyvíztisztítás, valamint a kémiai szennyvíztisztítás lépései, munkafázisai. A munkafázisok megtekintésé intézeti körülmények között.
 
6-8. Vízkezelés; intézetlátogatás a Nyíregyházi Vízmű (Kótaj) telepén. Az ivóvíz előállítás lépéseinek bemutatása. A vízkinyerés, a víztisztítás munkafázisai. A vízkezelés lépéseinek, munkaszakaszainak ismertetése, megtekintése.
 
9-11. Víztározás; intézetlátogatás a Észak-Magyarországi Regionális Vízművek ZRt (Lázbérc) Lázbérci Víztározójánál. A felszíni víztározás specialitásai. A felszíni víztározás során ivóvíz előállítás, és ennek lépései az üzem megtekintése.
 
12-14. Az alkalmazott hidrobiológia témaköréből, irodalmi feldolgozások, szakcikkek felhasználásával kiselőadások. Az előadások megvitatása, felmerült kérdések értelmezése.
 
15. Év végi záró gyakorlat, gyakorlati jegyek megszerzése.
 
* A témakörök sorrendjében és témájában, valamint a gyakorlatok órarendi időpontjaiban változások lehetnek, a szakmai üzemlátogatások időpontjai miatt, ugyanis az üzem- és intézetlátogatások mindig előzetes időpont-egyeztetés után látogathatók!