Élelmiszerbiztonság és -fejlesztés

A csoport alaptevékenysége kiterjed az élelmiszertudomány, élelmiszerbiztonság, táplálkozástudomány, alkalmazott és adaptációs kutatás, valamint kísérleti fejlesztés területére, az intézet alapfeladatainak megfelelően.

Munkatársaink

Nyitott, elhivatott, céltudatos élelmiszermérnökök.

  • Tarekné Tilistyák Judit (PhD), tudományos munkatárs
  • Tarek Mohamed, tanszéki mérnök

Tevékenységek

  • Kapcsolatépítés a Sz-Sz-B megyei gazdasági szereplőkkel, élelmiszeripari vállalkozókkal.
  • Pályázatokban való részvétel.
  • Élelmiszer-biztonsági vizsgálatok: mikrobiológiai, fizikai, toxikológiai.
  • Termékinnováció.
  • Technológiafejlesztés.
  • Know-how kidolgozás.
  • Szaktanácsadás.
  • Társadalmi fórumokon való részvétel.
  • Tehetséggondozás: középiskolások és felsőoktatási hallgatók részére.
  • Szakdolgozat témavezetés.
  • Oktatás:
    • főiskolai hallgatók részére: Tudatos táplálkozás (CB3102).
    • középiskolások részére: 1. Funkcionális élelmiszerek, 2. Pre – és probiotikumok.
  • K+F+I:
    • élelmiszeripari és mezőgazdasági melléktermékek hasznosítása,
    • csicsóka (Helianthus tuberosus) komplex hasznosítása
    • megújuló energia előállítása mezőgazdasági hulladékokból
    • minimálisan feldolgozott élelmiszerek előállítása és komplex vizsgálata
    • pszeudo-cereáliák komplex vizsgálata és alkalmazása különböző élelmiszermátrixokban
    • pro- és prebiotikus élelmiszeripari termékek szárítása és komplex vizsgálata
    • mikrokapszulázás
    • technológia-gazdaságossági számítások.

Képek az élelmiszerfejlesztés laborról: 1, 2, 3

shadow