Záróvizsga tételek 2018 január

Nyíregyházi Egyetem

Mezőgazdasági mérnök alapszak (BSc)

Fenntartható mezőgazdasági technológiák specializáció

ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK

2018. január

 1. Az őszi búza jelentősége. Az őszi búza termesztéstechnológiája. Az őszi búza termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A kukorica jelentősége. A kukoricatermesztés technológiája. A kukoricatermesztés szervezése és ökonómiája.
 1. A szárazborsó jelentősége. A szárazborsó termesztéstechnológiája. A szárazborsó termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A napraforgó jelentősége. A napraforgó termesztéstechnológiája. A napraforgó termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. Az őszi káposztarepce jelentősége. Az őszi káposztarepce termesztéstechnológiája. Az őszi káposztarepce termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A burgonya jelentősége. A burgonyatermesztés technológiája. A burgonya termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A lucerna jelentősége. A lucerna termesztéstechnológiája. A lucerna termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. Az alma jelentősége. Az integrált almatermesztés technológiája. Az integrált almatermesztés szervezése és ökonómiája.
 1. A meggy jelentősége. Az integrált meggytermesztés technológiája. Az integrált meggytermesztés szervezése és ökonómiája.
 1. A dió jelentősége. Az integrált diótermesztés technológiája. Az integrált diótermesztés szervezése és ökonómiája.
 1. A szőlő termesztésének jelentősége. A borszőlő termesztéstechnológiája. A szőlőtermesztés szervezése és ökonómiája.
 1. A fejeskáposzta termesztésének jelentősége. A fejeskáposzta termesztéstechnológiája. A fejeskáposzta termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A szántóföldi paprika termesztésének jelentősége. A szántóföldi paprikatermesztés technológiája. A szántóföldi paprika termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A konzervuborka termesztésének jelentősége. A támrendszeres uborka termesztéstechnológiája. A támrendszeres uborka termesztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A szarvasmarhatenyésztés jelentősége. A legfontosabb szarvasmarhafajták tenyésztési jellemzői. A tejelő szarvasmarha tenyésztésének szervezése és ökonómiája.
 1. A sertéstenyésztés jelentősége. A legfontosabb sertésfajták tenyésztési jellemzői. Az intenzív sertéstenyésztés szervezése és ökonómiája.
 1. A juhtenyésztés jelentősége. A legfontosabb juhfajták tenyésztési jellemzői. A pecsenyebárány hízlalás szervezése és ökonómiája.
 1. A baromfitenyésztés jelentősége. A legfontosabb baromfi fajok tenyésztési jellemzői. A brojlercsirke előállítás szervezése és ökonómiája.
 1. A sportló tenyésztés jelentősége. A legfontosabb sportló fajták tenyésztési jellemzői. A sportló tenyésztés szervezése és ökonómiája.
 1. A legeltetésre alapozott állattenyésztés jelentősége. A legeltetéses állattartás legfontosabb tartástechnológiai jellemzői. Az extenzív húsmarhatenyésztés szervezése és ökonómiája.

 

shadow