slideshow 1

 

Vidékgazdasági fejlesztésekben kutat a Nyíregyházi Egyetem konzorciumi partnerként

A Debreceni Egyetem konzorciumi tagként bevonta a „Komplex vidékgazdasági és fenntarthatósági fejlesztések kutatása, szolgáltatási hálózatának kidolgozása a Kárpát-medencében” című Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázati forrásból támogatott projektje megvalósításába a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi, valamint a Matematika és Informatika Intézeteinek munkatársait is.

A regionális projekt célkitűzése: a hazai kutatók nemzetközi kutatásokhoz való kapcsolódásának elősegítése a multifunkcionális mezőgazdasági fejlesztések kérdéseinek vizsgálatán keresztül. A konzorcium a projekt 36 hónapos futamideje alatt a Kárpát-medencére vonatkozóan komplex vidékgazdasági és fenntarthatósági fejlesztések kutatását, szolgáltatási hálózatának kidolgozását tervezi megvalósítani tematikus kutatási együttműködések által. A Nyíregyházi Egyetemen a projekt keretében létrehozott Fenntartható Tápanyag-Gazdálkodási Tudományos Műhely a hároméves kutatómunkát részletesen megtervezte és az első évben már a tápanyagvisszapótlási kísérleti parcellákban az őszi vetésű növényi kultúrákat el is vetette.

A projekt nyíregyházi szekciójának nyitó rendezvényére, konferenciájára 2017. november 29-én került sor a Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézetében.

Projekt azonosító száma:
EFOP-3.6.2-16-2017-00001

A projektben három egyetem együttműködése valósul meg 36 hónapon keresztül.

 


 

2016, Nyiregyhaza