slideshow 1

 

50 éves idén az egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézete

Ebben a tanévben ünnepli, jubileumi 50. tanévét a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézete. Az évforduló alkalmat teremt az emlékezésre, az elmúlt évtizedek sikereinek felelevenítésére is. A Testnevelés és Sporttudományi Intézet november 14-én ünnepi, tudomány napi emlékülést tartott, illetve megnyitották az egység munkáját, oktatói és hallgatói sikereit bemutató tárlatot is, mely az intézmény kerengőjében megtekinthető.
 
 
Az ünnepi ülésen dr. Kiss Ferenc, az egyetem általános rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, méltatta a Testnevelés és Sporttudományi Intézet elmúlt ötven évét és további sikereket kívánt. Pásztorné dr. Batta Klára, az intézet igazgatója beszédében kiemelte, hogy az intézet mindig is meghatározó fontosságú egysége volt a főiskolának, egyetemnek, az oktatási és tudományos munka mellett számtalan sportsikert értek el hallgatóik és oktatóik. Edzők, szakemberek, országos bajnokok, világbajnokok és olimpikonok kerültek ki közülük.
 
Az esemény első előadását Máté János, korábbi tanszék- és intézetigazgató tartotta, aki Sportélet, képzés, tudomány – 50 év a magyar sport és egészség szolgálatában címmel a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének és jogelődeinek tevékenységét és eredményeit összegezte 1967-2017-ig. Seregi Ernő oktató Gaál Lajosra emlékezett. Ezt követően Dr. Olajos Judit az egészséges táplálkozás, sporttáplálkozás témakörében adott szakmai tanácsokat és tartott tudományos előadást.
 
Major Zsuzsanna: Ideális terhelés, egészségtudatos sporttevékenység címmel, míg Oláh Dávid: Akadémiai rendszerben nevelkedő labdarúgók utánkövetéses vizsgálata címmel tartott előadást.

 
 

 


 

2016, Nyiregyhaza